Finance Artikelen

Alles over boekhouding, leasen, beleggen en internetbankieren

Auto verzekeren? Hier moet je op letten!

2 min read
auto verzekeren

Heb je net een gloednieuwe auto gekocht? Of misschien een tweedehands pareltje? In ieder geval is het goed om je auto te verzekeren tegen schade. Belangrijk hierbij is natuurlijk dat je niet te veel premie betaalt, maar wel een verzekering kiest die voldoende dekking biedt. Maar hoe weet je waar je op moet letten bij een auto verzekeren? We geven je een paar handige tips voor het kiezen van de juiste autoverzekering!

1. Nieuwe auto verzekeren? Ga voor all risk!

Heb je een nieuwe auto gekocht? Grote kans dat je dan aan het kijken bent om je auto te verzekeren. Dit is zeker handig bij nieuwere auto’s, omdat deze relatief duur zijn. Als je schade rijdt of betrokken bent bij een ongeval kan je maar beter verzekerd zijn. Kies in het geval van een nieuwe auto dan ook altijd voor een all risk verzekering. Zo ben je niet alleen verzekerd voor schade aan auto’s van anderen, maar krijg je ook de meeste schades aan je eigen auto vergoed! Kan je lekker gerust de weg op 🙂

2. Let op de nieuwwaarderegeling

Als je kiest voor een all risk verzekering moet je altijd goed letten op de nieuwwaarderegeling van je auto. Mocht je nieuwe auto namelijk gestolen worden, of total loss worden verklaard, dan krijg je door deze regeling voldoende geld vergoed om opnieuw een soortgelijke auto te kopen. Maar let op: Deze regeling geldt alleen als je een nieuwe auto verzekert, waarvan jij de eerste eigenaar bent. Check dus goed per verzekeraar hoe lang deze regeling geldt en hoe hoog het maximumbedrag is dat je terug kan krijgen.

3. Vergelijk als je je auto gaat verzekeren

Niemand wilt te veel betalen, al helemaal niet voor verzekeringen. Vergelijk daarom goed de verschillende aanbieders om de laagste premie te betalen, met de juiste dekking. Kijk goed of je geld kan besparen op je verzekering, dit bedrag kan je dan natuurlijk weer aan iets anders besteden.

4. Check jaarlijks je verzekering

Om niet te veel geld te betalen kan het nooit kwaad om jaarlijks even je autoverzekering te checken. Is je dekking nog wel voldoende, en betaal je niet te veel premie? Bij je auto verzekeren kunnen de premies onderling nogal verschillen. Volgend jaar betaal je misschien een minder hoge premie bij een andere verzekeraar. Als je hier goed op let kan je misschien wel honderden euro’s per jaar besparen!