Finance Artikelen

Alles over boekhouding, leasen, beleggen en internetbankieren

Bewaar uw geld veilig in een geldkluis

1 min gelezen

Heb je veel contant geld in huis of als bedrijf? Uiteraard is het belangrijk om deze veilig te houden voor dieven. Veel mensen verbergen hun geld ergens in hun huis of kantoor, maar dieven vinden deze plekken meestal snel, en als ze deze niet kunnen vinden, zetten ze alles op zijn kop.

geldkluizen

Geldkluizen zijn beter bestand tegen overvallen, dus het is beter om voor een geldkluis te kiezen. Daarnaast, mocht de dief een kluis vinden en deze niet kan meenemen (omdat hij goed verankerd is of te zwaar is), is hij meestal snel weg omdat hij weet dat hij niet bij het meest waardevolle items of geld kan komen.

Als u een kluis wilt kopen, zijn er een paar dingen waar u rekening mee moet houden. Bij een geldkluis moet u rekening houden met de grootte van de kluis, de waardeberging en de brandwerendheid. Bij het formaat dient u altijd goed te kijken naar de buitenafmeting én de binnenafmeting.

De waardeberging geeft aan hoeveel contant geld verzekerd is bij een overval. Neem wel altijd contact op met uw verzekeraar om dit te bespreken.

U kunt ook kiezen voor een brandwerende geldkluis die voor een bepaalde tijd beschermd is tegen de hitte van het vuur en de vochtigheid van het bluswater.

Wees inbrekers te snel af en kies voor een geldkluis.

Meer verhalen