Finance Artikelen

Alles over boekhouding, leasen, beleggen en internetbankieren

De duurzaamheid van een zonnepaneel

2 min gelezen

Voordat u zonnepanelen installeert, bent u misschien benieuwd naar hun duurzaamheid. Misschien wilt u meer weten over de levensduur van zonnepanelen. Ter informatie: de standaard productieve levensduur van een zonnepaneel is 25 tot 30 jaar. Het betekent niet dat het paneel zal sterven. Maar de output van zonnepanelen zal de hoeveelheid geproduceerde energie verminderen. Dit betekent dat het zonnepaneel gedurende de levensduur zelf minder elektriciteit zal produceren. Het kan gezegd worden dat zonnepanelen duurzaam zijn. Het kan nog tientallen jaren werken zolang de panelen niet worden beschadigd door wind of andere externe factoren. Energie vanzelf heeft alle kunde en ervaring in huis.

Wat kan ervoor zorgen dat een zonnepaneel langer meegaat?

Zonnepanelen in Amersfoort zijn duurzaam. De fabrikant heeft het paneel getest zodat het bestand is tegen zware sneeuwbelasting en harde wind. Ook al kan het tientallen jaren mee, u moet toch rekening houden met onderhoud. Vraag dus regelmatig aan de installateur van het zonnepaneel om de staat van het paneel te controleren. De zonnepanelenexpert zal het paneel onderzoeken om eventuele problemen aan het licht te brengen. Voor installatie controleren ze de blootliggende draad of losse rekken. Bovendien moet u ook voorkomen dat het paneel materiaal beschadigt.

Onderhoudstips voor zonnepanelen

U kunt de volgende tips doen om de productiviteit van de zonnepanelen te behouden. Ten eerste moet je de panelen uit de schaduw houden. Het is dus beter om de bomen naast de panelen te kappen. Zo kan het paneel het zonlicht efficiënt opnemen. Daarnaast moet je de zonnepanelen regelmatig schoonmaken. Als u het zelf niet kunt schoonmaken, kunt u hulp vragen aan de professionals van zonnepanelen. Het verwijderen van het vuil op de zonnepanelen kan de prestaties van de panelen bij het absorberen van het zonlicht maximaliseren. Zo kunnen de zonnepanelen veel meer energie voor je huis produceren.