Finance Artikelen

Alles over boekhouding, leasen, beleggen en internetbankieren

Dit is waarom jij een business coach nodig hebt

2 min gelezen

Een business coach is iemand die met een bedrijf of een ondernemer werkt om een ​​dramatische verbetering te genereren, net zoals een atletische coach een atleet helpt op zijn hoogtepunt te presteren. Hiervoor wordt er bij coaching door Tibor.nl gebruik gemaakt van het snijvlak van 3 elementen: winnende principes van special-forces, succesvolle strategieën van start-ups en wetten op het gebied van persoonlijk leiderschap uit het stoïcisme. Deze elementen worden in een duidelijke structuur gegoten en een concreet stappenplan op maar wordt gecreëerd. De focus van het coachtraject ligt op tactische bedrijfsvoering en zakelijke groei. Tibor.nl eist daarnaast van hun coaches dat ze onder begeleiding werken aan hun gezondheid, relaties en plezier.

Wat een business coach wil bereiken

Als de juiste systemen en structuur ontbreken, betekent dit vaak niet veel groei binnen het bedrijf. Vaak levert dit problemen op. Je kan hierbij denken aan problemen met personeel, thuis en met jezelf. Een goede zakelijke coach helpt je die systemen te implementeren. Onthoud namelijk goed: Systemen moeten de business runnen. Mensen moeten die systemen runnen. Medewerkers komen en gaan, systemen blijven bestaan. Een kloppende strategie bepalen is noodzakelijk voor succes binnen het bedrijf. Toch is een kloppende strategie nooit de bepalende factor, dat is namelijk de mens. Een businesscoach is een personal coach die kijkt waar jouw bedrijf zich bevindt in de ondernemerscyclus en welk coachtraject je naar de volgende fase kan brengen. 

Wil je zakelijk winnen zonder privé te verliezen?

Het is moeilijk om dingen te combineren binnen een bedrijf. Hoe bereik je je doelen en blijf je productief met focus op de hoofdzaken? hoe zorg je dat je bedrijf niet afhankelijk is van je? En hoe zit het met mijn privé leven? Problemen ontstaan als doel en middel met elkaar verward worden. Een personal coach is de oplossing. Hij kijkt naar jou. Verbeter een strategie en je krijgt verandering. Doorbreek een patroon en je krijgt een transformatie. Het doel van een businesscoach is cash op de bank. Het doel van het personal coachen is rust in je hoofd en zin hebben in je dag.