Finance Artikelen

Alles over boekhouding, leasen, beleggen en internetbankieren

Een autolening aanvragen

2 min gelezen
autolening

Een autolening aanvragen hier komt nog best wel wat bij kijken. Het eerste wat je moet weten is welke auto je gaat kopen. Hierna kan je kijken welke lening bij deze auto past. Natuurlijk moet je zelf wel een gedeelte eigen geld hebben of een onderpand hebben. Je kan gewoon makkelijk online een offerte aanvragen. Deze offerte is geheel vrijblijvend je zit dus niet gelijk ergens aan vast. 

Mogelijkheden van een autolening

Er zijn verschillende dingen die noodzakelijk zijn als je een autolening wilt aanvragen. Het minimale kredietbedrag voor deze lening is 2.500 euro. Echter is er geen starttarief je kan dus zelf bepalen hoeveel geld je wilt lenen. De aflossingstermijn kan heel erg verschillen dit hangt af van de grootte van de lening. De minimale termijn is 24 maanden terwijl de maximale termijn is echter 180 maanden dit is 3,5 jaar. De minimale leeftijd spreekt voor zich dit is namelijk 18 jaar. Je mag ook pas autorijden vanaf je 18e levensjaar. Ook met een BKR notering kan je een lening krijgen het kan zijn dat deze lening iets minder groot is. De autofinanciering kan een doorlopend krediet of een persoonlijke lening zijn. Door de lage rente van vandaag de dag kan je geld lenen met een rente van slechts 4,3%.

Volledige auto financieren

Heb je zelf geen eigen geld dan is het ook mogelijk om de auto te financieren. Een lening kan dan variëren tussen de 5.000 en 75.000 euro. Je krijgt natuurlijk niet zomaar 75.00 euro er worden eerst een aantal kredietchecks uitgevoerd. Deze financiering is mogelijk bij een nieuwe of een tweedehands auto. Het geld terugbetalen kan in verschillende termijnen dit kan over een tijdsbestek van 180 maanden. Echter kan je ook kiezen voor de 50/50 deal zo betaal je de auto in 2 termijnen af.