Finance Artikelen

Alles over boekhouding, leasen, beleggen en internetbankieren

Een natuurlijk linkprofiel opbouwen doe je zo!

2 min gelezen

Linkbuilding is een techniek die gebruikt wordt om je website op een hogere positie te krijgen bij zoekmachines zoals Google. Om te zorgen voor een geslaagde zoekmachine optimalisatie is het belangrijk dat je een natuurlijk linkprofiel hebt. Wil je weten wat een natuurlijk linkprofiel inhoudt? En hoe je dat kan opbouwen? Op deze vragen kan je hieronder een antwoord vinden. Lees daarom snel verder.

Natuurlijk linkprofiel

Het is als eerste belangrijk om te weten wat een natuurlijk linkprofiel precies is. Het linkprofiel kan je gebruiken bij je linkbuilding strategie om meer mensen op jouw website te laten kijken. Er komen bij een linkprofiel kwalitatieve en kwantitatieve backlinks kijken. Bij een natuurlijk linkprofiel wordt er gekeken of je linkprofiel geloofwaardig is in de ogen van Google. Dit heeft invloed op de positie van jouw website bij Google.

Het is van belang dat de wijze waarop jij de linkjes voor jouw website verkrijgt op een natuurlijke manier gebeurt. Dat zit namelijk al in de naam van natuurlijk linkprofiel. Als alles erop wijst dat het niet op een natuurlijke manier is gebeurd, kan Google ervoor zorgen dat jouw website een slechtere positie krijgt in de zoekmachine. Google vertrouwt je dan niet helemaal. Dit wil je natuurlijk voorkomen.

Verschillende bronnen

Een natuurlijk linkprofiel kan ontstaan door verschillende bronnen te gebruiken. Het wordt afgeraden om alleen blogs ervoor in te zetten. Er zijn namelijk meerdere bronnen waar je mee kan linkbuilden. Denk bijvoorbeeld aan social media. Dit komt namelijk veel geloofwaardiger over wanneer je meerdere bronnen hebt. Als je maar één bron gebruikt om veel links op te plaatsen, kan het overkomen als manipuleren en daar wordt een zoekmachine zoals Google niet heel blij van. Een linkbuilding bureau kan je hiermee helpen als je er zelf niet helemaal uitkomt.

Anchor teksten

Wat is een anchor tekst precies? Dat is een tekst waar je een link aan koppelt. Om een natuurlijk linkprofiel op te bouwen, is het belangrijk dat je genoeg varieert in de anchor teksten. Door meer variatie heb je meer kans dat meer mensen op jouw website terecht komen. Google kijkt namelijk daadwerkelijk naar je anchor teksten en of er genoeg variatie in zit. Een tip hiervoor is om de anchor teksten niet te lang te maken. Je kan als je wil de anchor tekst combineren met jouw bedrijfsnaam. Zo heb je meer kans op een natuurlijk linkprofiel.

Niet alles in één keer

Je kan niet zomaar uit het niets veel nieuwe mensen op je website laten kijken. Dit kan het idee opwekken dat je een onnatuurlijk linkprofiel aan het opbouwen bent voor Google. Zorg er daarom voor dat het niet allemaal te snel gaat. Benader de mogelijke verschillende bronnen verspreid over een langere tijd. Op die manier ziet Google dat je geleidelijk nieuwe links plaatst en dat wordt als een natuurlijk linkprofiel gezien. Je natuurlijk linkprofiel wordt alleen maar sterker waardoor je positie van je website bij Google beter wordt. Dat is natuurlijk het uiteindelijke doel.