Finance Artikelen

Alles over boekhouding, leasen, beleggen en internetbankieren

Een nieuwe auto kopen met een financiering

1 min read
Geld

Een auto kopen kost vaak veel geld. Maar wanneer je een auto wilt hebben waarop je kunt vertrouwen, is dat het in veel gevallen waard. Maar wat als je op het moment dat je een auto nodig hebt, even geen geld hebt? Dan kan een auto financiering een goede optie zijn. Daarmee kun je namelijk geld lenen om je auto te kunnen bekostigen. Wil je hier meer over weten? Lees dan eens verder.

Geld lenen voor je auto

Voor veel mensen is het belangrijk om over een goede auto te beschikken. Want het is niet altijd zo dat je makkelijk op je werk kunt geraken met het openbaar vervoer. En dan wil je een auto hebben waarmee je jezelf efficiënt kunt vervoeren. Maar ook een auto waarop je kunt vertrouwen dat het niet zomaar kapot gaat. En dit soort auto’s kosten vaak toch best wat geld. Heb je daar nu niet het geld voor? Dan kun je een lening afsluiten.


En op dit gebied zijn er veel mogelijkheden. Zo kun je de auto laten financieren bij een autodealer, maar ook bij de bank. Zo kun je bij een bank een persoonlijke lening afsluiten, waarbij je eenmalig een bedrag krijgt. Dit bedrag dien je dan de gehele looptijd af te betalen, in vaste maandelijkse bedragen. Wat voor jou de beste optie is, hangt mede af van je persoonlijke voorkeuren. Maar let er in ieder geval op dat je er een kiest met het laagste rentepercentage.