Finance Artikelen

Alles over boekhouding, leasen, beleggen en internetbankieren

Het optimale halen uit je urenregistratie

2 min gelezen

Werk jij op basis van urenregistratie voor jouw klanten? Iedereen doet dit op een andere manier en niet voor iedereen is dezelfde manier altijd de beste. Het is belangrijk dat je dit op een zorgvuldige manier doet die het beste bij jou past. Wij leggen uit welke manieren er zijn en jij kunt kijken welke daarvan het beste bij jou past. Het is verstandig om alles over de urenregistratie goed uit te zoeken, zodat je voor jezelf ook het maximale haalt uit de gewerkte uren.

  • Werken met excel of google sheets
  • Speciale software
  • Apps die zijn bestemd voor de urenregistratie

Excel gebruiken

Voornamelijk ZZP’ers en kleinere bedrijven kiezen voor excel. Dit is een makkelijke methode en logischerwijs de meest gekozen wanneer men net start met de urenregistratie. Iedereen kan wel overweg met de basis van het programma, het is gratis en zeer eenvoudig om er de zaken in bij te houden. Voor grotere bedrijven kan het al snel een lastiger verhaal worden wanneer er bijvoorbeeld met verschillende systemen en afdelingen wordt gewerkt.

Speciale software gebruiken

Wanneer bedrijven een uitgebreider programma nodig hebben dan excel dan wordt er vaak gekozen voor speciale software die daarvoor is bedoeld. Met speciale software worden er al snel veel zaken een stuk inzichtelijker, zoals de efficiency tijdens de projecten, van de verschillende afdelingen of verschillende teamleden.

Apps die zijn gemaakt voor de urenregistratie

Tot slot is het een oplossing om te kiezen voor applicaties om de uren te registreren. Dit wordt vaak gekozen door grote bedrijven. De apps bieden voornamelijk het voordeel dat ze het voor het personeel erg eenvoudig maken om de uren in te dienen. Belangrijk is wel om vooraf goed te controleren of ze met andere systemen goed samenwerken waar ze mee moeten samenwerken, zoals de administratie.