Finance Artikelen

Alles over boekhouding, leasen, beleggen en internetbankieren

Hoe vind ik mijn ideale huis?

2 min gelezen

Ben jij op huizenjacht, maar weet je eenmaal niet waar je moet beginnen? Er zijn genoeg tips te vinden om jouw ideale huis te vinden. Door dit lijstje te onthouden bij het zoeken van jouw ideale woning weet je in ieder geval zeker dat je overal aan gedacht hebt! Hieronder lees je de meerdere tips voor het zoeken van een huis.

De tips

  • Het budget, misschien wel het belangrijke van allemaal. Je hebt van te voren een budget bedacht en zo elimineer je direct een hele groep huizen die te duur zijn. Scheelt veel tijd😊
  • Woonoppervlakte, ook woonoppervlakte is erg belangrijk. Je weet als het goed is hoeveel ruimte je nodig hebt. Je gezinssituatie is hierbij erg belangrijk en zo kan je de woningen die weinig oppervlakte hebben uit je lijst halen.
  • Bouwstijl, er zijn verschillende soorten huisstijlen, kies je voor een ouder huis, dan zal je bijvoorbeeld meer hout zien en minder snel een uitbouw. Kies je voor een moderne bouwstijl, zal je meer kunststof zien en veel ramen. De bouwstijl is erg belangrijk voor het gevoel wat je bij een huis hebt, dit kan dus een ‘make or break’ zijn.
  • Indeling, ook de indeling van een huis is bepalend voor het gevoel wat je hebt met een huis. Smaken verschillen, en je zal dat ook merken als je de woonkamers van mensen inkijkt op bijvoorbeeld Funda of een andere huizensite. Het is de kunst om hier doorheen te kijken en het huis als een leeg geheel te zien. Wel zijn de keuken en badkamer erg belangrijk, want het scheelt veel geld als de badkamer en keuken er al goed uitzien en in goede staat zijn.
  • Onderhoudsstaat, je kan je ideale huis hebben gevonden, maar hoe staat het met het onderhoud? Het kan zo zijn dat je erg veel nog moet doen aan een huis en dat kan flink geld gaan kosten.
  • De omgeving, erg belangrijk, zijn er scholen in de buurt? Hoe ver zit je van een supermarkt? Zit je dichtbij het centrum? Hoe zit het met het OV? Allemaal dingen waar je goed naar moet kijken. Mocht je bijvoorbeeld kinderen hebben moet je een goede basis en middelbare school in de buurt hebben.

Mocht je een huis hebben gevonden? Dan kan je uitstekend terecht bij de Hypotheker! Zelf kan ik de Hypotheker Deventer en de Hypotheker Meppel aanraden!