Finance Artikelen

Alles over boekhouding, leasen, beleggen en internetbankieren

Horizon Europe: alles wat je moet weten over het nieuwe subsidieprogramma

2 min gelezen

Ben je op zoek naar financiering voor jouw innovatieve idee of project? Dan is Horizon Europe wellicht iets voor jou! Horizon Europe is het nieuwe Europese subsidieprogramma voor onderzoek en innovatie. In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over Horizon Europe en hoe vindsubsidies.nl je kan helpen bij het vinden van de juiste subsidie.

Wat is Horizon Europe?

Horizon Europe is het negende Europese kaderprogramma voor onderzoek en innovatie. Het programma loopt van 2021 tot en met 2027 en heeft een totaalbudget van maar liefst €95,5 miljard. Het doel van Horizon Europe is om Europa toekomstbestendiger te maken door te investeren in innovatieve projecten op verschillende gebieden, zoals duurzaamheid, gezondheid en digitalisering.

Wie kan er gebruikmaken van Horizon Europe?

Horizon Europe staat open voor verschillende organisaties en individuen die betrokken zijn bij onderzoek en innovatie, zoals universiteiten, onderzoeksinstellingen, bedrijven en overheden. Ook start-ups en mkb’ers kunnen gebruikmaken van het programma.

Welke soorten financiering zijn er beschikbaar?

Horizon Europe biedt verschillende soorten financiering aan voor onderzoeks- en innovatieprojecten. Zo is er financiering beschikbaar voor fundamenteel onderzoek, toegepast onderzoek en demonstratieprojecten. Ook is er financiering beschikbaar voor projecten die gericht zijn op het opschalen van innovatieve ideeën naar de markt.

Hoe vind je de juiste subsidie?

Met het enorme budget van Horizon Europe is de kans groot dat er een subsidie is die past bij jouw project of idee. Maar hoe vind je deze subsidie? Dit kan een tijdrovende en ingewikkelde zoektocht zijn. Gelukkig kan vindsubsidies.nl je hierbij helpen. Onze ervaren subsidieadviseurs hebben de kennis en expertise om snel en efficiënt de juiste subsidie voor jouw project te vinden.

Hoe kan vindsubsidies.nl helpen?

vindsubsidies.nl kan je op verschillende manieren helpen bij het vinden van de juiste subsidie. Zo bieden wij een online subsidiedatabase aan, waarin je eenvoudig kunt zoeken naar subsidies die passen bij jouw project. Daarnaast bieden wij ook persoonlijk advies aan van onze ervaren subsidieadviseurs. Zij kunnen je helpen bij het vinden van de juiste subsidie en bij het opstellen van een succesvolle subsidieaanvraag.

Conclusie

Horizon Europe biedt talloze mogelijkheden voor financiering van innovatieve projecten. Of je nu een start-up bent of een gevestigde organisatie, er is altijd een subsidie die past bij jouw project of idee. vindsubsidies.nl kan je helpen bij het vinden van de juiste subsidie en bij het opstellen van een succesvolle subsidieaanvraag. Zo kun jij je focussen op wat echt belangrijk is: het ontwikkelen van innovatieve ideeën en projecten die bijdragen aan een toekomstbestendig Europa.