Finance Artikelen

Alles over boekhouding, leasen, beleggen en internetbankieren

Kassa voor winkel, super handig voor jouw winkel!

2 min gelezen
kassa voor winkel

Mocht je nou een kassa nodig hebben voor jouw nieuwe onderneming of je hebt een nieuwe kassa nodig voor je bedrijf omdat deze kapot gaat. Of als je een nieuw bedrijf gaat openen heb je deze ook nodig. Als je dus een bedrijf gaat openen en je gaat te maken krijgen met bepaalde geldzaken, dus consumenten kopen producten bij jouw in de winkel. Winkels zoals supermarkten en drogisten. Bij deze winkels ga je dus gebruik maken van een kassa voor winkel omdat je geld moet aannemen van consumenten. Dit zijn niet zomaar hele eenvoudige kassa’s, je hebt namelijk enorm veel verschillende soorten. Maar welke soorten kan je allemaal verkrijgen en welke kassa’s pas je toe op verschillende bedrijven. Maar welke soorten kan je allemaal verkrijgen?

Welke soorten?

Als je als bedrijf kassa’s gaat aanschaffen heb je enorm veel verschil in welke situaties en bedrijven je welke nodig hebt. Als je dus van plan bent om een kassa voor winkel aan te schaffen, moet je eerst kiezen welke soort jij nodig hebt. Je kan de kassa’s onderscheiden in vier verschillende soorten kassa’s. De eerste soort is een elektronische kassasysteem, deze kassa opent alleen als er transacties plaatsvinden. De volgende soort is een POS systeem, dit systeem wordt gebruikt om bepaalde software te registreren die er wordt gebruikt tijdens het gebruiken van de kassa’s. Hierbij heb je ook POS tablets en POS systemen in de cloud, deze programma’s en apparaten registreren ook bepaalde data. 

kassa voor winkel

Accessoires

Als je een kassa voor winkel aanschaft heb je niet alleen een kassa nodig natuurlijk. Je hebt namelijk een kassalade, deze gebruik je om geld in te leggen. Ook heb je een pinautomaat nodig zodat er pintransacties gedaan kunnen worden in de winkels. Verder is het belangrijk dat je een scherm erbij aanschaft, zo noteert het scherm hoeveel te teruggave van het geld moet zijn aan de klant.