Finance Artikelen

Alles over boekhouding, leasen, beleggen en internetbankieren

Op compareallbrokers.com vinden beleggers alle brokers op een rij

2 min gelezen

Beleggers die op zoek zijn naar een overzicht van alle beschikbare brokers kunnen kijken op compareallbrokers.com. Ze vinden op compareallbrokers.com uitsluitend geruleerde brokers. Alle brokers staan dus onder toezicht van een toezichthouder. Uiteraard wordt door compareallbrokers.com gebruikgemaakt van de meest actuele brokersinformatie in Nederland. Er zijn verschillende soorten brolkers. Bovendien bestaan er grote verschillen tussen brokers. Door gebruik te maken van het overzicht kunnen beleggers de broker kiezen die past bij hun manier van beleggen.

De beleggingswereld transparant maken

Waarom wordt beginnende beleggers aangeraden om gebruik te maken van compareallbrokers.com? De beleggingswereld is voor beginnende beleggers doorgaans complex en niet transparant. Dankzij dit overzicht van alle beschikbare brokers in Nederland wordt de beleggingswereld beter toegankelijk voor beginnende beleggers. Bovendien kunnen beleggers de verschillende brokers gratis en vrijblijvend met elkaar vergelijken. Door de verschillende brokers met elkaar te vergelijken kunnen beleggers doorgaans besparen op hun beleggingskosten. 

De service is gratis

Heb je als gebruiker van compareallbrokers.com besloten om in zee te gaan met een bepaalde broker? Dan wordt je doorgestuurd naar de website van die broker. Op die website kan dan eenvoudig een account worden aangemaakt. Heb je op de website van de door jou gekozen broker een account aangemaakt? Dan hoeft daar niet voor te worden betaald. Waarom niet? Omdat compareallbrokers.com een vergoeding ontvangt van de broker. Ze ontvangen die vergoeding omdat ze het contact tussen jou als belegger en de broker hebben gefaciliteerd. 

De kosten die door brokers worden berekend

Heb je voor een bepaalde broker gekozen? Dan brengt die broker wel kosten in rekening. Die kosten verschillen per broker. Aangeraden wordt om niet altijd te kiezen voor de goedkoopste broker, want de goedkoopste broker hoeft niet altijd de beste te zijn. De voor jou beste broker is de broker die voldoet aan je verwachtingen. Die voor jou beste broker is doorgaans niet de goedkoopste broker. Door te kiezen voor een duurdere broker krijg je wellicht extra service of de expertise waaar je behoefte aan hebt. Welke kosten worden door brokers in rekening gebracht? Brokers brengen transactiekosten in rekening. Dat zijn de kosten van de handel in effecten op het internet. Die kosten bestaan uit een vast bedrag en een percentage van de door een belegger gemaakte winst. Er zijn brokers die dit percentage beperken tot een bepaald maximum bedrag. Ook zijn er brokers die staffelkorting hanteren op grote aantallen transacties. Brokers brengen soms ook bewaarloon in rekening. Het bewaarloon wordt in rekening gebracht voor de door brokers aangeboden reken- en opslagcapaciteit voor de digitale aandelen van beleggers.