Finance Artikelen

Alles over boekhouding, leasen, beleggen en internetbankieren

Voordelen van een vastgoed financiering

2 min gelezen
vastgoed financiering

Vastgoed investeren. Het is een hot op dit moment, toch denken veel mensen dat alleen de echte rijken dit kunnen. Daar heb je het mis. Ook met een gemiddeld inkomen is het mogelijk om te investeren in vastgoed! Je moet je er alleen goed in verdiepen en slimme keuzes maken.

Wat levert het je op? Het is gebleken dat vastgoed 30 keer meer oplevert dan je geld op de spaarrekening zetten. Dit met ontzettende lage rentes van de laatste tijd, plus dat het er nog niet naar uit ziet dat deze snel weer heel hard gaan stijgen zolang de Europese Centrale Bank geld in de Euro blijft pompen. De andere optie aandelen en obligaties zijn dan wel lucratiever dan het geld op de spaarrekening zetten. Toch blijkt dat investeren in vastgoed meer oplevert.

vastgoed financiering

Maandelijkse inkomstenbron

Maandelijks krijg je de huur uitbetaald en over het algemeen hou je hier ondanks de verbonden kosten altijd een postieve cash flow aan over. Mooi om vast te sparen of weer te belleggen/investeren.

Waarde vast

Vastgoed is erg waardevast en sterker nog als je de curve van de laatste 100 jaar bekijkt zit er altijd een grote stijging in. Een goede risico arme investering.

Beschermd tegen inflatie

Wanneer je investeert in vastgoed is deze goed beschermd tegen de inflatie. De huurprijzen en de waarde van het vastgoed stijgt mee met de inflatie. Een stuk meer dan andere investeringen zoals in aandelen of obligaties.

Hoe financier je nou je eigen vastgoed?

vastgoed financiering wordt veel gekozen omdat een stukje eigen vastgoed geen goedkope investering is. Je gaat een zakelijke lening aan bij een externe kredietverstrekker. Bij vastgoed financiering kan je ook denken aan een annuïteitenhypotheek, lineaire hypotheek of huurkoop. Je gaat dus net als bij een eigen hypotheek aflossen. Zo kan je ervoor kiezen om jouw vastgoed bijvoorbeeld voor je pensioen te verkopen. Je kan er ook voor kiezen minimaal af te lossen en je vastgoed voor de maandelijkse inkomsten aan te houden.