Finance Artikelen

Alles over boekhouding, leasen, beleggen en internetbankieren

De omschakeling van ZZP tot B.V.

2 min gelezen

Een eigen onderneming beginnen is behoorlijk spannend. Je gaat van een situatie waar je een stabiel loon krijgt naar een situatie waar je bedrijf winst en verlies kan leiden. Daarnaast komen bij een eigen onderneming ontzettend veel verantwoordelijkheden kijken. Het is om deze reden dat veel mensen als ZZP’er beginnen. Als eenmansbedrijfje kun je focussen op eigen opdrachten en heb je alle touwtjes in handen. Maar uiteindelijk wil je als ZZP’er natuurlijk ook doorgroeien. Alles zelf doen kent zijn grenzen en als er veel vraag is naar je product of service dan zul je moeten gaan uitbreiden. Dit kan voor veel ZZP’ers best een spannende stap zijn. In dit artikel bespreken we daarom tips om als ZZP’er uit te breiden tot een echt bedrijf, met meerdere werknemers.

Zakelijke lening aanvragen

Geld lenen is voor veel ZZP’ers een grote stap. Dan heb je plotseling een schuld die je moet gaan terugbetalen. Maar als je als bedrijfje wilt gaan groeien dan kan een zakelijke lening nemen ontzettend veel voordeel bieden. Een zakelijke lening die goed wordt ingezet kan je omzet en winst vermenigvuldigen. Als je een zakelijke lening wilt aanvragen moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet je bedrijf minimaal al langer dan een jaar actief zijn en moet je een jaaromzet van minimaal 50.000 euro draaien. Je kunt leningen vergelijken op zakelijkbankieren.nl en zo bekijken welke lening aan jouw wensen voldoet.

Wat wil je gaan uitbesteden

Als ZZP’er ben je natuurlijk gewend om alles zelf te doen. Op deze manier houd je overal controle over. Maar uiteindelijk wordt het noodzakelijk om bepaalde taken uit te besteden zodat jij je vol kunt focussen op wat je het leukste vindt. Je moet dus gaan besluiten wat je wilt uitbesteden. Denk hierbij zowel aan wat je niet leuk vindt om te doen en waar je ook minder goed in bent. Als je als creatieveling het liefst bezig bent met foto’s maken voor je klanten, dan kun je iemand aannemen bijvoorbeeld voor de administratie of het sales proces en de marketing. Zo kun jij bezig blijven met taken waar jij energie uithaalt! 

Werk aan je bedrijf, niet in je bedrijf

Wanneer je verder groeit en een team begint op te bouwen dan zal je een andere rol krijgen binnen je eigen bedrijf. Waar je voorheen alle werkzaamheden binnen het bedrijf zelf deed, is het nu je team dat de werkzaamheden doet. Je wilt aan je bedrijf gaan werken in plaats van in je eigen bedrijf werken. Focus dus op het leiden van het team en dat alle processen goed verlopen. Ook kun je focussen op groei ideeën.