Finance Artikelen

Alles over boekhouding, leasen, beleggen en internetbankieren

3 belangrijke voordelen van een creditcard

2 min gelezen

De creditcard is in veel verschillende opzichten een handig en veilig betaalmiddel. Toch durven sommige mensen geen creditcard te nemen, bijvoorbeeld omdat ze bang zijn voor hoge kosten of omdat ze bang zijn voor fraude. In dit artikel vertel ik je graag meer over de creditcard en daarbij wijs ik je graag op drie handige voordelen.

Je aankopen worden automatisch verzekerd

Wanneer je een aankoop doet met een creditcard is deze automatisch verzekerd. Dit in tegenstelling tot andere populaire betaalmethoden, zoals iDeal, betalen met een pinpas of contant betalen. Bij ABN Amro creditcards is je aankoop 180 dagen of zelfs 365 dagen verzekerd, afhankelijk van het type creditcard dat je hebt. Als je bijvoorbeeld een nieuwe tablet hebt aangeschaft met je creditcard en hij gaat na twee maanden kapot, dan kun je het geld via de aankoopverzekering van je creditcard terugkrijgen.

Veilig en vertrouwd

Sommige mensen overwegen om geen creditcard te nemen, omdat ze het idee hebben dat er makkelijk mee te frauderen valt. Dit is echter achterhaald en gelukkig al lang niet meer aan de orde. Net zoals een traditionele pinpas, heeft een creditcard ook een eigen pincode. Daarnaast is het zo dat er bij een online aankoop een extra controle met een e-code of wachtwoord met sms-code plaatsvindt via een app op je smartphone. Met deze unieke code dien je de aankoop te bevestigen.

Gemakkelijk betalen op reis

In Nederland is de betaalpas een erg populair betaalmiddel, maar in andere landen is dit lang niet altijd het geval. Met name als je buiten Europa reist, bijvoorbeeld in Azië, in de Verenigde Staten of in Zuid-Amerika kan de creditcard enorm goed van pas komen. De creditcard komt bovendien goed van pas als je geen contant geld op zak hebt. Bij het boeken van een hotel is het gebruikelijk om te betalen met een creditcard, waarbij vaak ook een bedrag aan borg wordt gereserveerd. Als je met contant geld of via een betaalpas een hotel boekt, dien je dit bedrag ook echt vooraf te betalen, waarna je het na het uitchecken weer terugkrijgt. Als je echter besluit om te betalen met een creditcard, wordt het bedrag aan borg alleen gereserveerd en hoef je het niet daadwerkelijk te betalen. Het gereserveerde bedrag komt te vervallen, tenzij je geen recht hebt op teruggave.

Naast bovengenoemde voordelen heeft de creditcard natuurlijk nog meerdere voor- en nadelen. Wil je meer weten over het aanschaffen van een creditcard en alles wat daarbij komt kijken? Neem dan contact op met ABN Amro of neem een kijkje op de website.