Finance Artikelen

Alles over boekhouding, leasen, beleggen en internetbankieren

75.000 euro lenen: Wat zijn de nadelen?

2 min gelezen

Wat we tegenwoordig heel vaak zien is dat mensen zomaar grote geld bedragen gaan lenen bij banken. Ze hebben iets voor ogen wat ze willen kopen of ze hebben een andere reden om een groot bedrag te lenen en staren blind naar het feit dat ze dadelijk opeens een grote bak met geld in bezit hebben. Wij denken dat hier veel te makkelijk over gedaan wordt en willen daarom met dit artikel de mensen wijzen op de nadelen van 75.000 euro lenen.

Terug betalen van rente

Heel simpel en misschien wel het grootste nadeel van geld lenen is dat je dit toch altijd zal moeten terug betalen mét rente. Je kan niet zomaar hetzelfde bedrag terug betalen en denken dat je dan goed zit. Je zal hierover een vast gesteld bedrag aan rente moeten terug betalen. Dit kan een variabel bedrag zijn iedere maand, het is maar net wat je afgesproken hebt bij de ondertekening. De looptijd van betaling kan ook variabel zijn. Ook dit kun je geheel naar wens afspreken met de bank tijdens de contract ondertekening.

Ook voordelen

Uiteraard heeft 75.000 euro lenen ook zo zijn voordelen natuurlijk. Zo heb je een mooi geld bedrag waar je iets goeds mee kunt gaan doen. Misschien heb je het wel nodig voor het opstarten van je onderneming en kun je hier iets heel moois mee van start laten gaan. Als je dan eenmaal geld gaat verdienen met je eigen bedrijf, dan is het terug betalen van rente natuurlijk helemaal niet zo erg en is dat opeens een stuk makkelijker.