Finance Artikelen

Alles over boekhouding, leasen, beleggen en internetbankieren

De beste investeringen in turbulente tijden

3 min gelezen

Het zijn turbulente tijden, dat staat vast. Maar je wil, ondanks alle onzekerheid, je geld toch veilig stellen. Je wil zorgen dat de centjes waar jij zo hard voor hebt gewerkt veilig zijn. Of je hier nu een nieuwe auto mee wil kopen of dat je de opleiding van je kinderen wil betalen, één ding is zeker; het moet waardevast zijn op zijn minst, en als het een beetje mee zit nog renderen ook. Je moet hierbij wel factoren meerekenen als inflatie en je geplande inkomens. Daarnaast is het ook goed om de commissies die je zult moeten betalen mee te nemen in je berekening. Hoe dan ook, je investeringen moeten de komende jaren flink wat meer waard worden. Welke investeringen dat zijn? Dat lees je hier natuurlijk. 

Edelmetalen

Allereerst edelmetalen. Edelmetalen zijn er al zolang als de mensheid bestaat en sommigen beweren zelfs dat ze nog ouder zijn. Joost mag het weten, maar wat wij wel weten is dat het altijd goed is om edelmetalen in je portefeuille te hebben. Je kunt investeren in edelmetalen op verschillende manieren. Zo kun je een fysieke goudbaar kopen, zilver munten kopen, maar ook aandelen kopen van bedrijven die actief zijn in de winning van edelmetalen of iets dergelijks. Edelmetalen worden door velen als de veilige haven in het beleggen gezien. Waarom? Nou, als de wereld in de fik staat, dan floreren de edelmetalen. Wil je bewijs? Kijk eens naar de grafieken van goud en zilver en bekijk vervolgens een wanneer de afgelopen crises zijn geweest. Zeer makkelijk te achterhalen, en een zeer goed bewijs dat je edelmetalen maar beter in je portefeuille kunt gaan stoppen. Doe je dit niet? Dan is dat je eigen keuze, maar zeg niet dat we je niet hebben gewaarschuwd. Edelmetalen zijn de eerste stap die je zult moeten zetten naar een gediversifieerde beleggingsportefeuille. 

Commodities

Commodities? Wat zijn dat? Een Engelse term in een Nederlandse blog, belachelijk. Nee hoor, het woord commodities wordt vaak ook gebruikt in het Nederlands. Het houdt eigenlijk allerlei bulkgoederen in, vaak grondstoffen. Zo vallen olie, graan, staal en nog veel meer hieronder. Commodities zullen in de loop der tijd stijgen en dalen, maar één ding is zeker; we blijven ze altijd nodig hebben. Het is daarom goed om hier iets van in je portefeuille te hebben. 

Crypto

Crypto wordt soms ook wel het digitale geld door mensen genoemd. Of dit terecht is, is een tweede. Maar wat wel zeker is, is dat veel mensen er interesse in hebben en dat er aan gewerkt wordt. Veel bedrijven implementeren ook crypto op de een of andere manier in hun bedrijfsvoering. Zo gebruiken games wel eens crypto om beloningen uit te keren en kun je tegenwoordig ook een pizza bestellen met je crypto. Daarnaast investeren (hele grote) bedrijven ook in crypto op de balans en zorgen ze dat crypto ontwikkeld wordt. Kortom; er gebeurt heel veel rondom crypto en het zou wel eens een goede kunnen zijn om in je portefeuille te hebben. Net zoals alles is het ook met crypto niet zeker dat het je geld gaat opleveren, maar het kan nooit kwaad om je vermogen te spreiden.