Finance Artikelen

Alles over boekhouding, leasen, beleggen en internetbankieren

Dit zijn de voordelen van payroll

2 min gelezen

Misschien heeft u er weleens van gehoord: payroll. Steeds meer ondernemers kiezen hiervoor. Maar wat houdt het eigenlijk in? En waarom is het zo aantrekkelijk? In deze blog gaan we dieper in op de voordelen van payroll, zodat u meteen weet of het interessant is voor u als ondernemer.

Wat is payroll?

Allereerst is het belangrijk om te weten wat payroll precies inhoudt. Payroll houdt in het kort in dat u uw werkgeverschap uit handen geeft aan een payrollonderneming. Deze partij regelt voor u het juridische werkgeverschap en de bijbehorende contractadministratie voor uw medewerkers. Een bedrijf wat zich al jaren bezighoudt met payroll is PRO Payroll.

Voordelen payroll

Payroll levert diverse voordelen op voor uw onderneming. Door te kiezen voor een samenwerking met een payroll onderneming hoeft u zich bijvoorbeeld niet meer bezig te houden met administratieve en financiële zaken voor uw werknemers. Daarnaast kunt u zich zo volledig focussen op andere belangrijke onderdelen binnen het bedrijf. Zo creëert u dankzij payroll u meer vrijheid, heeft u geen werkgeversrisico’s, profiteert u van maximale flexibiliteit en hoeft u geen personeelsadministratie bij te houden.

Kosten

Per payrollonderneming en bedrijf verschilt het met welke kosten u rekening moet houden als u de backoffice wilt uitbesteden. Het bedrag is namelijk afhankelijk van diverse componenten. PRO Payroll bedrijf hanteert altijd een factor maal het brutoloon per werknemer. Wilt u precies weten met welk bedrag u rekening moet houden voor uw onderneming? Via de website van dit bedrijf vraagt u eenvoudig de tarievenlijst op. Zo heeft u vandaag nog inzichtelijk met welke kosten u rekening moet houden.

Meer weten over de voordelen van payroll?

Wilt u graag meer weten over de voordelen van payroll? Dan raden we u aan om contact op te nemen met PRO Payroll. De specialisten bij dit bedrijf geven u advies op maat en kunnen al uw vragen beantwoorden.