Finance Artikelen

Alles over boekhouding, leasen, beleggen en internetbankieren

Drie voordelen van het nemen van een hypotheek verzekering

2 min gelezen

Voor veel mensen is hun huis hun grootste bezit. Een goed deel van je inkomen gaat waarschijnlijk elke maand naar de betaling van de hypotheek. Wat zou er gebeuren als je inkomen er niet meer is omdat je vroegtijdig komt te overlijden of gehandicapt raakt? Zou je familie in staat zijn om door te gaan met het betalen van de hypotheek, zodat ze niet uit het huis gezet hoeven te worden? Een hypotheek verzekering is bedoeld om u gemoedsrust te bieden in de wetenschap dat uw dierbaren in het gezinshuis kunnen blijven zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over waar of hoe u de volgende maand de hypotheek moet betalen. Voor advies kun je hiervoor terecht bij je hypotheek adviseur!

De belangrijkste voordelen die een hypotheek verzekering biedt:

1. Betaalbaarheid

Een hypotheek verzekering is een soort van termijnverzekering. Omdat het niet bedoeld is om een levenslange bescherming te bieden, is het over het algemeen betaalbaar. De feitelijke premie die je betaalt is gebaseerd op de hoogte van de dekking die je nodig hebt (het bedrag van de uitstaande hypotheek), je leeftijd en je algemene gezondheid. Over het algemeen is het gemakkelijk om in aanmerking te komen voor een hypotheek verzekering. Het kan zijn dat je de gezondheidstest niet hoeft te ondergaan, in tegenstelling tot de meer traditionele levensverzekeringen.

2. Bescherming bij overlijden of ziekte

De basis hypotheek verzekering biedt dekking voor het geval je overlijdt terwijl er nog een openstaand hypotheeksaldo is. Bij veel polissen heeft u ook de mogelijkheid om dekking toe te voegen waardoor u een uitkering krijgt als u nog leeft maar gehandicapt bent. In het geval van een handicap zou de polis uitkering rechtstreeks aan het hypotheekbedrijf worden betaald. Voor mensen die werken in risicovolle banen die niet in aanmerking komen voor andere arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, kan dit kenmerk van de hypotheek verzekering een belangrijk voordeel zijn.

3. Beschikbare uitkeringen wanneer uw dierbaren deze nodig hebben

Zelfs wanneer je je hypotheek vroegtijdig afbetaalt, krijg je in de meeste gevallen de verzekeringsbescherming voor de volledige looptijd van de polis. Als je overlijdt terwijl de polis van kracht is, gaan de uitkeringen naar de genoemde begunstigden die ze kunnen gebruiken om de hypotheek af te betalen. Bovendien zijn ze, net als andere levensverzekeringsuitkeringen, meestal vrij van inkomstenbelasting.

Naast het nemen van een hypotheek verzekering is een hypotheek vergelijken met andere hypotheken ook verstandig. Hier kun je veel geld mee besparen!