Finance Artikelen

Alles over boekhouding, leasen, beleggen en internetbankieren

Waarom een Magento webwinkel laten bouwen?

2 min gelezen

Als je binnenkort een webwinkel voor je onderneming wilt laten maken, dan zijn de mogelijkheden erg breed. Veel bedrijven kiezen voor WordPress als oplossing omdat dit vrij goedkoop is, maar officieel is WordPress niet ontwikkeld voor webwinkels. Daarom kan je ook het beste kiezen voor een oplossing zoals Magento. Magento is namelijk wel ontwikkeld voor webwinkels en is ook enorm schaalbaar. Bedrijven die een serieuze webwinkel willen laten bouwen om zo veel mogelijk producten te kunnen verkopen, kiezen daarom voor Magento. 

Klantvriendelijk 

Webwinkels die gebruik maken van Magento 2 zijn automatisch klantvriendelijk. Natuurlijk moet de conversie percentage geoptimaliseerd worden door het verbeteren van de klantvriendelijkheid. Dit heeft ermee te maken dat Magento 2 een echt e-commerce software systeem is en WordPress of Joomla is dat niet. Webwinkels die gebruik maken van Magento 2 zullen dus automatisch al een hoge conversie percentage behalen dan een webwinkel dat geen gebruik maakt van Magento 2. 

Zoekmachine vriendelijk 

Het is voor elke webwinkel belangrijk dat de webwinkel goed vindbaar is via verschillende zoekmachines. Dit houd dus in dat bedrijven geld moeten investeren in de marketing. Veel bedrijven weten echter niet dat als een webwinkel zoekmachine vriendelijk moet zijn, dat ook de basis zoekmachine vriendelijk moet zijn. Bij andere oplossingen zoals WordPress is dit echter niet het geval en moet er veel geld geïnvesteerd worden in het zoekmachine vriendelijk maken van de basis van de webwinkel. 

Open-source

Magento 2 is een open-source oplossing en dat houd in dat de broncode van de software voor iedereen toegankelijk is. Het voordeel hiervan is dat Magento 2 automatisch gebruikt word door tienduizenden webwinkels en daardoor kritische veiligheidsproblemen snel bekend worden. De ontwikkelaars van Magento 2 kunnen dan snel een update uitbrengen om het veiligheidsprobleem op te lossen. Ook dragen tienduizenden ontwikkelaars bij aan de Magento 2 community en daarom zijn er erg veel koppelingen en stijlen verkrijgbaar voor Magento 2. 

PWA vriendelijk 

Veel bedrijven met een Magento 2 webwinkel kiezen ervoor om een mobiele applicatie te laten bouwen voor de webwinkel. Op deze manier kan de webshop een extra verkoopkanaal creëren maar ook meer klanten aan zich binden. Het grootste voordeel van Magento 2 is dat Magento 2 volledig PWA vriendelijk is. PWA betekent Progressive web app en zorgt ervoor dat je webwinkel ook offline te bezoeken is. Ook is de snelheid van PWA sneller waardoor de conversie automatisch verhoogt word.