Finance Artikelen

Alles over boekhouding, leasen, beleggen en internetbankieren

Een minilening nodig?

3 min gelezen

Een minilening is een snelle lening van een klein bedrag die je meestal in een korte periode weer moet hebben terugbetaald. Een minilening kun je vaak al vanaf 50 of 100 euro aanvragen. Dit bedrag kan echter oplopen tot een paar duizend euro; dit hangt van de aanbieders af. Minileningen worden steeds vaker afgesloten wanneer mensen een beetje krap bij kas zitten. Stel bijvoorbeeld dat je niet helemaal rond kunt komen in de maand. Dan kun je simpelweg snel een minilening afsluiten, zodat je al je betalingsverplichtingen tóch kunt nakomen. De minilening moet je dan meestal de maand erna terugbetalen. Je moet dus wel zeker weten dat je de volgende maand dit bedrag wél op je rekening hebt staan. Vaak zit er echter nog wel wat verschil in de terugbetaaltermijn en de rente van de leningen. Daarom kun je het beste een aantal aanbieders vergelijken voordat je besluit welke minilening je wilt afsluiten. Dit kun je doen op kleinbedraglenen.nl. Op deze website kun je een overzicht vinden van allerlei soorten minileningen, die allen door verschillende aanbieders worden aangeboden. Zo weet je zeker dat je een compleet overzicht hebt van alle mogelijkheden en dat je dus niets over het hoofd ziet. Pas nadat je deze minileningen hebt vergeleken, kun je de ideale lening aanvragen.

Minilening: handig en snel

In wat voor gevallen is het nou handig om een minilening aan te vragen? Een voorbeeld van een situatie waarin minileningen de oplossing bieden is wanneer er iets stukgaat in het huis. Stel bijvoorbeeld dat je koelkast het opeens niet meer doet. Dan kun je moeilijk een paar maanden wachten voordat je een nieuwe koopt; een koelkast heb je immers elke dag nodig. Daarom moet je zo snel mogelijk een nieuwe koelkast aanschaffen. Maar waar haal je dat geld vandaan? Koelkasten zijn best duur, en zelfs tweedehands koelkasten kun je meestal niet goedkoper krijgen dan 100 euro. Ook kan het maar zo gebeuren dat je je telefoon laat vallen en dat je een nieuwe moet kopen. Je kunt moeilijk zonder telefoon leven; hoe moeten mensen je dan bereiken? Een andere situatie waarin een minilening de oplossing kan bieden is wanneer je onverwachts een rekening toegestuurd krijgt. Stel bijvoorbeeld dat je plotseling een enorme rekening ontvangt van je zorgverzekering, of een andere verzekering? Dan zul je dit bedrag toch vrij snel moeten kunnen betalen. En dat kan niet als je al door je budget van de maand heen bent. In zulke gevallen, en nog veel meer, is het verstandig om een minilening af te sluiten. Zo heb je al snel het geld op je rekening en kun je je aankoop of onverwachte rekening vlug afhandelen.

Minilening aanvragen

Stel dat je een minilening wilt afsluiten. Hoe werkt dat dan precies? Het eerste dat je moet doen is minileningen vergelijken. Dit kan op kleinbedraglenen.nl. Op deze website kun je een groot aantal aanbieders van leningen vinden. Je ziet in een duidelijk overzicht meteen alle informatie die je nodig hebt om een beslissing te maken. Zo kun je bijvoorbeeld zien wat het minimum en maximum bedrag is dat je kunt lenen, maar ook de terugbetaaltermijn en de rente. Bovendien biedt kleinbedraglenen.nl alleen betrouwbare aanbieders aan. Meestal werkt het bij een minilening zo: hoe groter het bedrag is dat je wilt lenen, hoe langer de terugbetaaltermijn. Als je bijvoorbeeld 100 euro wilt lenen, dan moet je dit vaak al vrij snel terugbetalen: meestal binnen 15 dagen. Dan moet je dus wel van tevoren goed weten of deze deadline haalbaar is. Bij een hoger bedrag, bijvoorbeeld 2000 euro, heb je meestal wel zo’n twee maanden om dit bedrag terug te betalen. Dan heb je dus langer om het geld weer bij elkaar te sparen.

 

Aanbieders

Een aanbieder van minileningen is bijvoorbeeld Ferratum. Ferratum biedt al leningen aan vanaf een bedrag van 100 euro. Dit bedrag kan oplopen tot 1500 euro. De terugbetaaltermijnen kunnen verschillen van 15, 30, 45, tot 62 dagen. Dit ligt dus aan het bedrag dat je wil lenen. Een andere aanbieder van minileningen is Kredietspotter. Kredietspotter biedt leningen aan vanaf 2500 euro. Deze leningen kun je ook krijgen in de vorm van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Met zulke varianten kun je dus langer doen over het terugbetalen. Al met al ligt het er vooral aan wat voor lening jíj nodig hebt en welke variatie het beste bij jou past. Daarom is het zo belangrijk dat je op de hoogte bent van de mogelijkheden.