Finance Artikelen

Alles over boekhouding, leasen, beleggen en internetbankieren

Enkele goede softwarepakketten voor boekhouding

1 min gelezen

Er zijn vele software pakketten op de markt die het mogelijk maken om succesvol verslagen te maken. Een rapport voor de boekhoudkundige diploma. Enkele veelgebruikte boekhoudsystemen die gebruikt door kleine bedrijven zijn:

Boekhoud

  1. MYOB Externe link (opent in hetzelfde venster)
  2. Quick Books Externe link (opent in hetzelfde venster)
  3. Reken één externe link (opent in hetzelfde venster)
  4. Sage Externe link (opent in hetzelfde venster)
  5. Xero – online Externe link (opent in hetzelfde venster)
  6. Cashflow Manager Externe link (opent in hetzelfde venster)
  7. Saasu Externe link (opent in hetzelfde venster)
  8. Het krijgen van advies

Als je niet zeker weet welke accountant of boekhoudsoftware je moet kiezen, vraag dan aan je boekhoudadviseur om informatie. Het is ook een goed idee om andere ondernemers te vragen wat ze gebruiken.

Het opzetten van een boekhoudsysteem

Wanneer u uw financiële administratie moet u ervoor zorgen dat ze voldoen aan de naleving van eisen, zoals GST of andere fiscale compliance.

Dit wordt gedaan door middel van het opzetten van classificaties, ook wel bekend als een grafiek van de rekeningen. Een grafiek van de rekeningen is een lijst van alle accounts die nodig zijn om de financiële transacties van de onderneming te dekken. Classificaties worden gebruikt om afzonderlijke winst- en verliesrekening berekeningen te laten zien waar een bedrijf is het maken of geld te verliezen. Het wordt ook gebruikt om de totale financiële positie van een bedrijf in een balans te bepalen.