Finance Artikelen

Alles over boekhouding, leasen, beleggen en internetbankieren

Goud inkoop is tegenwoordig populair

2 min gelezen
goud inkoop

Ben je iemand met een eigen zaak een juwelier of een goud verkooppunt en zou je graag oud goud in willen kopen? Dan kunt u terecht bij een goud inkoop winkel terecht. Hier kan jij jouw sieraden of andere voorwerpen van goud laten taxeren en op laten kopen. Dit is handig wanneer jij thuis zit met gouden sieraden waar jij niks mee doet. Zo kan jij gemakkelijk en snel jouw goud om laten smelten tot geld. Twijfel dus niet en neem jou goud mee naar een koper die jou goud omruilt tot geld.

Oud goud

goud is in tegenstelling tot wat mensen vaak denken bij de naam ‘’oud goud’’.’Dit zegt niets over de kwaliteit van het goud inkoop. Wanneer iemand praat over oud goud verkopen, bedoeld diegene dat die een goud voorwerp of sieraad gaat verkopen dat niet meer gebruikt of gedragen wordt. Het laten taxeren van oud goud is goed om te doen. Want als jij goud thuis hebt liggen waar je niks mee doet kan je het beter inleveren in ruil van geld.

goud inkoop

Goud is goud

Het maakt niet uit of het oud goud nou lelijk geworden is, kapot is gegaan of niet meer gebruikt wordt goud is immers goud. Dit betekend dus ook dat u bij de verkoop van oud goud dezelfde waarde krijgt als bij het kopen van nieuw goud. Bij de goud inkoop van oud goud is het belangrijk dat het goud op de karaat wordt toetst. Het goud kan bijvoorbeeld 14 maar ook 18 karaat zijn en kan het dus meer waarde opleveren. Sommige inkopers kopen 18 karaat in en vertellen de klant dan dat dit om 14 karaat gaat. Hierdoor maken ze veel winst op het goud en scheelt het al gauw 5 euro per gram in uw nadeel.