Finance Artikelen

Alles over boekhouding, leasen, beleggen en internetbankieren

Jong beginnen met sparen

1 min gelezen
kinderspaarrekening

Vaak willen ouders de kinderen zo jong mogelijk leren omgaan met geld, natuurlijk hoort sparen er ook bij. Er zijn verschillende manieren om te sparen op een kinderspaarrekening, de meeste banken hebben speciale rekeningen voor jonge kinderen. Om de spaarder te motiveren wordt er meestal een aantrekkelijke rente gegeven, of andere voordelen voor de kinderen. Sparen op een rekening die alleen bestemd is voor kinderen, is ook voor de kinderen ook erg leuk.

Geld staat vast tot het 18e jaar

Bij een kinderspaarrekening kun je te maken krijgen met speciale voorwaarden, bijvoorbeeld dat het geld pas opgenomen kan worden bij de 18e verjaardag. Hiervan is het voordeel dat het geld niet opgenomen kan worden door het kind, maar ook niet door de ouders. Wil je een rekening opene voor je kleinkind, heb je om bepaalde redenen wel toestemming nodig van de ouders. Het geld wat op de spaarrekening staat, valt namelijk onder het vermogen van de ouders belastingtechnisch gezien. 

kinderspaarrekening

Vergelijk altijd een kinderrekening

Bij het openen van een kinderspaarrekening is het ook verstandig om een rekening te vergelijken, op de website van spaarrente.nl kun je dit eenvoudig doen. Vergeet niet om goed op te letten op de voorwaarden en de rentes bij het vergelijken, vaak zie je dat bij hogere rentes andere voorwaarden worden gehanteerd. Fiscaal zijn er ook gevolgen of je geld op je eigen naam zet, of op dat van je kind. Weeg zorgvuldig af wat voor jou belangrijk is, en het voordeligst is voor je kind.