Finance Artikelen

Alles over boekhouding, leasen, beleggen en internetbankieren

Kilo goud kopen? Houd de koersen goed in de gaten

2 min gelezen

Crypto. Het was een trend. De een zegt dat het ooit weer wat wordt en de ander heeft de hoop allang opgegeven. Maar bent u opzoek naar iets om in te investeren wat erg stabiel is? Dan zou u eens moeten kijken naar het investeren in goud. Ver voor dat alle crypto munten kwamen, waren er al lang bedrijven die goud te koop aanbieden. Maar hoe werkt het investeren in goud? En goud kopen, hoe werkt dat? Dat komt u te weten in deze tekst.

Waar kan u investeren?

Er zijn enkele bedrijven in Nederland die het voor u mogelijk maken te investeren in goud of zilver. Nu kan u natuurlijk niet gelijk iets kopen. Er wordt wel van u verwacht dat u een account aan maakt met enkele persoonlijke gegevens. Meestal wordt er niet meer gevraagd dan uw e-mailadres en voor- en achternaam. Na dat u een account heeft aangemaakt, moet u een paar stappen ondergaan om goud te kopen. Zorgt u wel dat de site waar u op koopt betrouwbaar is. Check op keurmerken en zoek online recensies. 

Geef aan hoe veel goud u wilt kopen

Als een bedrijf aangeeft goud te kopen is de keus om zilver te kopen ook vaak aanwezig. U kan dus hetgeen kiezen wat het best bij u past. Goud kopen begint al bij 10 gram en dan kan u zoveel kopen als u zelf wilt. U kan zelf aangeven hoeveel u wilt kopen. Dit maakt het voor u makkelijk om te zien hoe veel winst u maakt. U moet er wel rekening mee houden dat u iets meer betaald voor de kosten van onder andere opslag. Het bedrijf waar u goud koopt moet natuurlijk veilig uw goud kunnen opslaan. U kan op de site vinden waar en hoe dit wordt veiliggesteld. 

Koers goud

U heeft de aankoop van goud afgerond en dan? U bent eigenlijk voor een tijdje klaar. U kan op uw account om de minuut de goud koers bijhouden. Bij het kopen van goud moet u zeker geduld hebben. Meestal is er na een jaar of twee pas een verschil van 20% waar te nemen. Het is dus niet dat u er elke dag naar hoeft te kijken. De prijs van goud verschilt maximaal een euro per minuut. 

Voordelen van het kopen van goud

  • U loopt weinig risico. U zal u geld nooit na twee dagen al gehalveerd hebben. 
  • Er blijft altijd vraag naar goud. De vraag naar juwelen groeit nog steeds. 
  • Uw goud is veilig opgeslagen. Het bestaat echt en is dus niet online te stelen.

Nadelen van het kopen van goud

  • Prijs goud, het is onmogelijk om laag in te stappen. Om goud te kopen is gelijk een grote investering. Dit maakt de winst wel hoger.
  • Als u in korte tijd veel winst wilt maken, bent u niet in de juiste markt ingestapt.