Finance Artikelen

Alles over boekhouding, leasen, beleggen en internetbankieren

Manieren om pakketten te verpakken

2 min gelezen

Verstuur jij ook regelmatig pakketten naar klanten? Misschien zijn dit breekbare producten, of simpele goederen die makkelijk vervoerd kunnen worden. Bij het verzenden van een pakket is het goed om na te denken over het verpakkingsmateriaal. Wat zijn de opties en hoe kies je het geschikte materiaal om een pakket mee in te pakken?

Type pakket

Om een pakket te versturen is het belangrijk om eerst te kijken naar het product wordt verzonden. Een kledingstuk kan bijvoorbeeld makkelijk via een brievenbus pakket worden verzonden omdat dit opvouwbaar is en zo door een brievenbus past. Echter komt er meer kijken bij breekbare producten zoals glas, hier zijn speciale verpakkingsmaterialen voor nodig. Bij het versturen van een wijnfles kun je zelfs gebruik maken van wijnflesdozen. Deze dozen zorgen ervoor dat de fles op zijn plek blijft staan, zelfs als de postkoerier scherpe bochten maakt. Naast het soort pakket kun je ook kiezen voor een aangetekende verzending. Zo weet je zeker dat jouw kostbare product ook daadwerkelijk bij de klant aan komt.

Verschillende soorten materialen

Pakketten komen in allerlei soorten en maten. De meeste bedrijven verzenden hun goederen in een kartonnen doos, dit is dan ook de meest duurzame optie. Maar de kartonnen doos zal je vaak nog moeten vullen met materiaal dat ervoor zorgt dat het product niet heen en weer schudt in een grote doos. De kartonnen dozen kun je opvullen met luchtkussens, dit zijn plastic zakjes waar lucht in zit. Hier heb je een luchtkussenmachine voor nodig, dit apparaat blaast lucht in de zakjes en is ideaal om te gebruiken als verpakkingsmateriaal. Wil je voor een duurzamere optie gaan? Dan kun je ook gebruik maken van papieren luchtkussens.

Versturen

Nu je pakket veilig is ingepakt is het tijd om hem te versturen. Als bedrijf zul je vaker pakketten moeten verzenden, daarom kun je bij een postservice kiezen voor zakelijke verzendingen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om elke week een vast tijdstip af te spreken bij jouw opslagplaats. Komt er een order binnen? Dan kan een medewerker van de opslagplaats hem verpakken zodat de postkoerier hem kan komen ophalen. Toch liever zelf het pakket brengen? Dat kan natuurlijk ook. Bij een groot aantal pakketten zul je trouwens profiteren van kortingen, een leuke bijkomstigheid. 

Conclusie

Er zijn diverse (duurzame) manieren om pakketten te verpakken. Kies voor het juiste formaat doos met vulling om breekbare goederen te verzenden. Is je pakket ingepakt en wel? Dan kun je hem verzenden, kies voor zakelijk versturen en profiteer van kortingen. Je kunt je pakketten zelfs laten ophalen.