Finance Artikelen

Alles over boekhouding, leasen, beleggen en internetbankieren

Mkb factoring: snelle betaling van je factuur en geen risico’s of debiteurenbeheer meer

2 min gelezen
Mkb factoring

Mkb factoring heeft vele voordelen. In dit artikelen bespreken we graag de mogelijkheden en voordelen van American factoring vanuit onze eigen ervaring.

Mkb factoring bij Finqle

Mkb factoring Voor het mkb is factoring echt een uitkomst. Wij maken nu al een tijdje gebruik van de diensten van Finqle en zijn hier erg over te spreken.  Na de klus maken wij gewoon een factuur op. Deze dienen we online in bij Finqle. Binnen 24 uur wordt de factuur betaald. Finqle verstuurt de factuur naar onze klant en de klant betaalt rechtstreeks aan Finqle. Voor deze dienst betalen we een percentage van de factuur, deze wordt in mindering gebracht op het factuurbedrag. Er zijn geen andere kosten dus je betaalt alleen wanneer je factureert.

We kregen direct een eigen contactpersoon toegewezen. Erg fijn want zo is er altijd iemand die je kunt bellen bij vragen. Via het platform hebben we altijd inzage in de betaalde facturen en de bedragen. Via dit platform kun je ook je facturen indienen.

De gestelde eisen

Finqle stelt geen eisen aan de grootte van jouw bedrijf of aan hoeveel je maandelijks factureert. Daarom is voor freelancers en mkb factoring van Finqle erg geschikt. Wel worden er eisen gesteld aan jouw type klant. Zo moet jouw klantenkring bestaan uit bv’s en nv’s. Finqle neemt alleen facturen in behandeling wanneer er bewijs is van levering. Dit betekent dat je altijd op basis van bonnen moet leveren. Vooraf verstuurde facturen worden ook niet in behandeling genomen.

Voordelen

Mkb factoringDe belangrijkste voordelen van mkb factoring zijn dat je nooit lang op je geld hoeft te wachten. Ongeacht de betalingstermijn van je klant, jouw factuur wordt gewoon binnen 24 uur betaalt. Daarnaast hoef jij je niet meer druk te maken over debiteurenbeheer en loop je ook geen risico’s meer. Vanaf het moment dat je jouw factuur indient, ben je beschermd tegen de risico’s van faillissement van jouw klant.