Finance Artikelen

Alles over boekhouding, leasen, beleggen en internetbankieren

Nieuwe wagen= nieuwe lening?

2 min gelezen
financiering auto

Wanneer je een nieuwe wagen nodig hebt, dan kost dit vaak helaas heel wat geld. Voor de financiering auto hebben de meeste mensen dan ook een lening nodig. Maar welke stappen moet je hiervoor allemaal zetten om een lening te verkrijgen?

financiering auto

Financiering auto: de verschillende stappen om een lening aan te vragen

  • Heb je al een idee welke wagen je zou willen aankopen? Dan is het belangrijk om de kostprijs hiervan te weten. Hoeveel kan je zelf betalen, of wil je alles lenen? Dit is belangrijk voor je bank om te berekenen hoeveel je zou moeten afbetalen hiervoor.
  • Zorg ervoor dat je je loonbrief kan meebrengen of een bewijs van je inkomsten. De bank zal dit zeker opvragen om te bekijken of je kredietwaardig bent.
  • Heb je nog andere leningen lopen? Of heb je nog andere vaste lasten? Neem deze dan zeker ook mee, zo kan de bank voor jou een realistisch beeld uittekenen over wat er mogelijk is en wat niet.
  • Het beste is om verschillende banken te bezoeken voor je een lening tekent. Het is een pak meer werk en vraagt dus ook veel meer tijd, maar hierdoor kan je enorm veel geld besparen. Bekijk ook of er voordelen zijn bij de banken: soms bieden banken een voordeeltarief aan wanneer je ook bij hen andere verzekering aangaat (die je automatisch zou aangaan). Probeer zeker ook steeds te onderhandelen.

Wanneer je interesse hebt in de aanschaf van een nieuwe auto, laat je dan steeds goed informeren bij je bank. Het liefst zelfs bij meerdere banken, zodat je de meest voordelige lening kan aanvragen. Heb je nog verdere vragen hierover, laat je dan steeds goed informeren bij je bank. Ze helpen je graag verder.