Finance Artikelen

Alles over boekhouding, leasen, beleggen en internetbankieren

Overstappen van zorgverzekering?

2 min gelezen

Het is alweer bijna het einde van het kalenderjaar en dat wil zeggen dat je nog kan overstappen van zorgverzekering. Je zorgverzekering is erg belangrijk, aangezien je gezondheid altijd op nummer één moet staan. Je wilt niet kiezen tussen geld en je gezondheid en door een zorgverzekering is dit ook niet nodig. Een zorgverzekering dekt namelijk de kosten voor de zorg die jij nodig hebt en verdient. In Nederland is deze verzekering ook verplicht. Echter dekt het verplichte gedeelte van de zorgverzekering alleen de kosten voor noodzakelijke zorg. Wanneer je kosten voor andere zorg gedekt wilt hebben, dan moet je ervoor kiezen om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Het is dus ook belangrijk dat je een zorgverzekering hebt die goed bij je past. Omdat het overstappen naar een andere zorgverzekering nog maar een paar maanden kan, is het belangrijk om er nu al wat dieper in te duiken.

Waarom stappen mensen over?

Er zijn een aantal belangrijke redenen waarom mensen ervoor kiezen om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Om te beginnen kan je gewoon ontevreden zijn over de huidige gang van zaken en de service van je huidige zorgverzekeraar. Je hebt geen vertrouwen in de werkwijze en wilt weg. Ten tweede kan je ook nieuwe wensen en behoeften hebben. Misschien wil je wel een aanvullende verzekering en is deze bij een andere zorgverzekeraar een stuk goedkoper. Ten slotte kan het ook zo zijn dat jouw huidige pakket bij een andere verzekeraar komend jaar goedkoper is als bij je huidige verzekeraar. Door over te stappen kunnen veel mensen op jaarbasis tientallen euro’s besparen.

Vergelijk

Om te weten hoe jouw huidige zorgverzekering is, is het belangrijk om jouw wensen in te voeren op zorgkiezer.nl en de verschillende zorgverzekeraars te vergelijken. Zo krijg je een goed en duidelijk overzicht van wat alle zorgverzekeraars te bieden hebben en weet je zeker dat je niet te veel betaalt.