Portfolio uitbreiden met diamanten?
3 min gelezenBen je een handelaar, belegger of investeerder en hecht je veel waarde aan jouw portfolio omdat hierin al het kapitaal opgedeeld is over de verschillende investeringen en beleggingen? Dan ben je goed bezig, want de meeste beginners vergeten dit en zetten al het geld in op één waarde, product of investering. De kans is echter groot dat je nog niet gekeken hebt naar de mogelijkheid om diamanten op te nemen in jouw portfolio. Het investeren in diamanten wordt namelijk vaak verkeerd bedacht.
Uiteraard vindt jouw partner het geweldig om sieraden te krijgen met diamanten, maar je kunt de diamanten ook gebruiken als onderdeel van jouw portfolio. Een behoorlijk zeker gedeelte overigens, aangezien de waarde vooral stijgt en diamanten altijd een hoge vraag gezien hebben, waar het aanbod vaak achter is komen te lopen.
Risicospreiding met diamanten
Investeren en beleggen komt altijd met een bepaald risico. Wanneer het volledig zeker geweest was, dan was er geen geld meer mee te verdienen omdat heel de wereld ermee bezig zou zijn immers. Bepaalde bedrijven, grondstoffen en koersen kunnen ineens instorten door een crisis, een slecht nieuwsbericht of een faillissement. Als handelaar, belegger of investeerder volg je daarom constant het nieuws, maar de kans is groot dat je niet de eerste bent die een bericht binnenkrijgt en dan is jouw investering ineens waardeloos geworden.
Zulke dingen gebeuren, maar wanneer je al het kapitaal op één plek hebt staan, zorgt dit voor een vreselijke financiële klap. Daarom wordt altijd aangeraden om het risico te spreiden. Zet het geld niet alleen in op een aantal bedrijven, maar kies ook voor een valutakoers, of grondstoffen zoals platina of zilver. De verschillende cryptovaluta zijn tegenwoordig ook een investering om je in te verdiepen uiteraard.
Diamanten zijn een ideale aanvulling op de portfolio. Je wilt immers zeker weten dat een gedeelte van de investering veilig staat, zodat een deel van het vermogen constant kan blijven groeien en het risico afdekt dat het andere deel van het vermogen loopt. Diamanten hebben de laatste zestig jaar sterke ontwikkelingen meegemaakt, waarbij de slechte of oneerlijke diamanten steeds verder van de markt gedrukt zijn. De stijgende vraag zorgde voor een stijgende prijs, waarbij steeds meer mensen bekend werden met de certificaten en de waarde van de diamanten. Dat heeft ervoor gezorgd dat de prijs van de diamanten nog veel sterker is komen te staan.
Wanneer je risicomanagement actief toe wilt passen, dan is investeren in diamanten een goede optie, maar denk aan de spreiding. De waardestijgingen zijn zonder twijfel interessant, maar wanneer je een groot deel van het kapitaal ingezet hebt op een ‘veilig’ product als diamanten, dan kan het aantrekkelijk zijn om de rest van het vermogen op te delen over een aantal beleggingen of investeringen met iets meer risico, waarbij grotere winsten te behalen zijn. Dat betekent overigens niet dat dit niet kan met investeren in diamanten: De stijgende vraag en het achterblijvende aanbod kunnen er zeker voor zorgen dat hier ook nog pieken gezien kunnen worden in de nabije toekomst!