Finance Artikelen

Alles over boekhouding, leasen, beleggen en internetbankieren

Professioneel Onafhankelijk hypotheekadvies

2 min gelezen
Financiële-Meesters-Logo

Onafhankelijk hypotheekadvies wil zeggen dat deze adviseur geen lijntjes heeft lopen met een vaste bank. Vroeger was het nog wel eens zo dat hypotheekadviseurs alleen met sommige banken samenwerkten. Tegenwoordig is dit verboden adviseurs werken nu samen met allerlei verschillende hypotheekverstrekkers. Als afnemende partij heb je dus zelf de keuze voor welke hypotheek jij gaat. Het advies van een onafhankelijke hypotheekadviseur is dus 100% oprecht. Ga dus in goed overleg met de adviseur wat in jouw geval nu de beste geldverstrekker is. 

Welke hypotheekverstrekker is het best

Het onafhankelijk hypotheekadvies geeft advies over welke geldverstrekker het best bij jouw past. Dit kan voor iedereen verschillend zijn. Dit hangt van een aantal zaken af. Wil je het geld in een korte of juist in een lange termijn aflossen. Wat is het inkomen en wat zijn de vaste lasten. Wil je het geld in een hele korte termijn aflossen dan betaal je minder rente. Het is dus voor jezelf heel belangrijk om te kijken wat er bij jouw situatie past. Wil je echter de hypotheek vervroegd aflossen dan kan het zijn dat je hierover rente moet betalen. Dit komt omdat de bank dan nog geen rekening had gehouden met dit geld. 

Eerste-huis-kopen

Hypotheek berekenen

Bij onafhankelijk hypotheekadvies wordt de hypotheek op een bepaalde manier berekend. Het hangt van een aantal dingen af hoe hoog de hypotheek is. Bij een vaste baan krijg je een hogere hypotheek, ook het inkomen is hierbij heel belangrijk. Spaargeld speelt ook een rol dit geeft de bank toch extra zekerheid mocht de markt instorten. Er zijn online een aantal handige methodes om de hypotheek ongeveer te berekenen. Wil je echter precies weten wat de hypotheek is dan moet je echt langsgaan bij een adviseur. Deze persoon weet namelijk alle wetten en regels.