Finance Artikelen

Alles over boekhouding, leasen, beleggen en internetbankieren

SEO Beter Begrijpen?

2 min gelezen

Weet jij niet wat SEO is, maar zie je het wel telkens dat erover gepraat wordt? Dan vind je in dit artikel meer informatie over wat SEO is en wat het betekent voor een bedrijf. 

SEO is onderdeel van online marketing, voor advies of hulp bij SEO en online marketing kan je terecht bij positivedigits.com.

Wat is SEO?

SEO is de afkorting voor search engine optimalisation, dat kennen we in het Nederlands beter als zoekmachine optimalisatie. De handelingen die je hiervoor moet doen staan veelal bekend als linkbuilden. Met linkbuilden worden er over het internet linkjes geplaatst van een desbetreffende website. Maar deze linkjes kunnen niet zomaar op arbitraire pagina’s van het internet verschijnen, deze pagina’s moeten relevant zijn voor de website link. Als voorbeeld nemen we een dierenwinkel website, een link van deze website zal goed zijn op pagina’s over katten, honden en andere huisdieren. Maar het kan ook zijn dat je de link plaatst bij pagina’s die over lifestyle gaan of over samenwonen met dieren. Dit zijn dus relevante pagina’s. Een link van de dierenwinkel website op een televisie pagina is niet relevant. Maar waarom is het plaatsen van linkjes/linkbuilden op relevante websites belangrijk? 

Met linkbuilden ben je bezig een grotere aanwezigheid te creëren op het internet, zo kunnen klanten bijvoorbeeld via een andere website bij een bedrijf uitkomen en een aankoop doen. Ook helpt het in de ranking van een zoekmachine. Wanneer een potentiële klant via een zoekmachine zoekt krijgt hij namelijk een lijst met resultaten. Deze resultaten hebben een volgorde en door te linkbuilden kan een bedrijfswebsite hoger in de volgorde/ranking komen.

SEO is echter een langdurig process en resultaat wordt vaak pas behaald wanneer er al een tijdje wordt gelinkbuild, dit komt omdat er veel concurrentie op het internet is. Wil je nog meer informatie over SEO en online marketing voor jouw bedrijf, dan kan je het beste contact opnemen met positivedigits.com, een online marketing bedrijf heeft namelijk expertise in dit vak.