Sim only abonnement
2 min gelezenWil je kunnen bellen met een mobiele telefoon (GSM) dan heb je een sim kaart nodig. Een sim kaart is het kleine kaartje dat je in je telefoon stopt. Wanneer je een abonnement of prepaidkaart koopt, krijg je van je provider de simkaart. De simkaart bestaat uit drie delen; de gewone sim; de microsim en de nanosim. De nieuwste mobiele telefoons zijn voorzien van een e-sim. Dat betekent dat er een chip in het telefoontoestel is gebouwd. Deze chip vervangt de sim kaart. Je kunt voor je mobiele telefoon kiezen uit een prepaid kaart, een abonnement met een GSM of voor abonnement zonder GSM. Een abonnement zonder GSM, heet een sim only abonnement. Bijvoorbeeld een sim only lebara abonnement. Een sim only abonnement is het meest voordelige abonnement dat je kunt afsluiten!
Sim only; het meest voordelige abonnement voor je GSM
Meer dan de helft van de mobiele telefoonbezitters heeft inmiddels een sim only abonnement. In het begin van het mobiele telefoons tijdperk werden vooral abonnementen mét een GSM verkocht. Ook nu sluiten nog veel mensen een abonnement af waarbij ze een andere telefoon mogen uitkiezen. Dit is makkelijk als je géén goed toestel meer hebt. Maar de telefoontoestellen van nu gaan langer mee als twee jaar. In de meeste gevallen is je toestel nog zo goed dat je het niet hoeft te vervangen. Dan kun je het ‘vaste’ abonnement omzetten naar een sim only abonnement. Dat betekent dat je per maand een stuk minder gaat betalen. Bij een abonnement met GSM moet je namelijk ook die GSM mee betalen. Een sim only abonnement kun je afsluiten voor 1 maand, 1 jaar of 2 jaar met dezelfde voorwaarden als een ‘gewoon’ abonnement.
Wat als je mobiele telefoon kapot gaat en je hebt een sim only abonnement?
Zoals gezegd krijg je geen nieuw toestel bij het afsluiten van een sim only abonnement. Maar wat doe je dan als je telefoon stuk gaat? Bekijk dan hoe lang het sim only contract nog loopt. Je kunt bij de meeste providers al 4 maanden voor je contract afloopt je contract oversluiten. Je kunt ook proberen van iemand een GSM te lenen. Je kunt bij je provider navragen wat de mogelijkheden zijn. Bijvoorbeeld een nieuw contract afsluiten mét telefoon toestel. Het toestel krijg je dan vaak al direct. In de meeste gevallen moet je de komende maanden al wel extra betalen voor je toestel dus vraag goed na wat de kosten zullen zijn per maand. Je kunt ook, bij je provider of in de winkel, zelf een nieuw toestel kopen en daar je sim only abonnement voor gebruiken.