Finance Artikelen

Alles over boekhouding, leasen, beleggen en internetbankieren

Spaarrekening kind: welke rente kun je krijgen?

2 min gelezen
spaarrekening kind

Wie een spaarrekening voor een kind opent, is in ieder geval al goed bezig. Het is namelijk een goede manier om jouw kind straks een voorsprong te geven in het leven. Kinderen opvoeden is al duur genoeg, en als je niet spaart is het wellicht lastig om straks ook te helpen met het betalen van een studie, een huwelijk of een huis.

spaarrekening kind

Hier moet je rekening mee houden wanneer je een spaarrekening voor je kind gaat openen:

  • hoe lang heb je om te sparen?
  • hoe lang kun je het geld vastzetten?
  • hoeveel kinderen wil je voor sparen?

Hogere rente

Een gemakkelijke manier om een hogere rente te krijgen op een spaarrekening is door het geld vast te zetten. Hiermee wordt bedoeld dat je het niet zomaar kunt opnemen voor de afgesproken termijn verstreken is. Je kunt het geld bijvoorbeeld vastzetten tot je kind achttien is. Je kunt het ook korter laten duren, of juist langer. Het hangt allemaal samen met je doel.

Want waar moet het geld straks voor gebruikt worden? Is het voor een studie, een huwelijk, een eerste huis of iets anders? Dat heeft direct invloed op hoe lang je het geld vast kunt zetten.

spaarrekening kind

Hoe langer, hoe hoger

In principe geldt dat hoe langer je jouw spaargeld vastzet, hoe hoger de rente is die je erover kunt krijgen. Een rentepercentage loopt namelijk op wanneer geld langer vast wordt gezet. Daarnaast kun je natuurlijk ook gaan voor een minder traditionele manier van sparen en een beleggingsrekening openen. Hier is wel meer risico mee gemoeid.