Finance Artikelen

Alles over boekhouding, leasen, beleggen en internetbankieren

Waarom kiezen voor het uitbesteden van de boekhouding?

2 min gelezen

Als je een bedrijf bent begonnen en online geld aan het verdienen bent weet je vast wel wat een boekhouder doet. Maar wat maakt een boekhouder belangrijk voor jouw onderneming? Moet je als onderneming wel of niet een boekhouder nemen? In dit artikel zullen we jouw meer vertellen over waarom een boekhouder essentieel is voor jouw bedrijf. 

Administratie is verplicht

Als ondernemer ben je verplicht om je financiële administratie op orde te hebben. Dit heeft als reden dat 

je moet belasting moet betalen over je verkopen, inkomsten en bezittingen. Om tot het juiste bedrag te komen heeft de belastingdienst inzicht nodig in je inkomsten. Als je een slecht overzicht kan gegeven, of een verkeerd overzicht geeft kan dit je hoge boetes opleveren. 

Waarom boekhouding uitbesteden

Een boekhouder is voor de meeste zelfstandige niet verplicht, maar wel aan te raden. Aangezien het bijhouden van een administratie verplicht is kiezen veel  bedrijven ervoor om dit uit te besteden bij een boekhouder. Maar waarom zou je de financiële administratie niet zelf doen? Allereerst kost een financiële administratie bijhouden veel tijd. En tijd is geld voor een ondernemer. De meeste bedrijven willen hun tijd nuttig besteden en niet hun tijd investeren in onderwerpen waar ze niet goed in zijn. 

Ook is voor de meeste ondernemers boekhouden niet hun vak, hierdoor zullen er makkelijker fouten worden gemaakt die de bedrijven een hoge boete kan bezorgen. Door het uit te besteden bij een boekhouder weet je zeker dat dit goed gaat. Als het niet goed gaat, heb je altijd iemand die je aansprakelijk kunt stellen. 

Als laatste vallen de kosten van een boekhouder onder zakelijke kosten. Deze kosten zijn aftrekbaar van je winst. 

Een boekhouder vinden?

Een betrouwbare boekhouder kun je vinden op BoekhouderNu. Op boekhouder nu geef je je wensen door. Daaropvolgend matcht BoekhouderNu jou met de meest geschikte boekhouder voor jouw bedrijf. Deze boekhouder neemt vervolgens contact met je op en brengt een offerte uit. BoekhouderNu stuurt jou wensen naar 4 boekhouders, hierdoor kun je ook 4 offertes ontvangen. Zo kun je voordat je je keuze maken eerst kritisch vergelijken.