Finance Artikelen

Alles over boekhouding, leasen, beleggen en internetbankieren

Wanneer is het tijd om te kiezen voor een interim controller?

2 min gelezen

In het bedrijfsleven kan de rol van de controller cruciaal zijn voor het succes van het bedrijf. Controllers zijn verantwoordelijk voor het beheer van de financiën en rapportage van het bedrijf. Vooral in situaties waarin er veranderingen plaatsvinden, kan een interim controller een uitkomst zijn. Maar wanneer is het tijd om te kiezen voor een interim controller? In dit artikel ga ik dieper in op deze vraag en geef ik concrete situaties waarin een interim controller de juiste oplossing kan zijn.

Tijdelijke afwezigheid

De afwezigheid van een controller kan, als deze langdurig is, een bedreiging vormen voor de continuïteit van de bedrijfsvoering. Als dit het geval is, kan een interim controller worden ingehuurd om de taken tijdelijk over te nemen. Hierdoor wordt voorkomen dat het bedrijf in deze periode zonder controller zit.

Verandering en transitie

Bij veranderingen binnen een bedrijf kan het zijn dat een interim controller van FELLER nodig is om de overgang naar een nieuwe situatie te begeleiden. Bijvoorbeeld als er een fusie plaatsvindt of als er nieuwe bedrijfsprocessen worden geïmplementeerd. De interim controller heeft gewoonlijk ervaring met veranderingsmanagement in het bedrijfsleven, en kan op deze manier zorgen voor een soepele overgang.

Problemen in financiën

Soms kunnen er financiële problemen ontstaan binnen een bedrijf door het niet volledig functioneren van een controller. Dit soort omstandigheden kunnen bijvoorbeeld ontstaan bij fraudegevallen of als een bedrijf kampt met financiële gebreken. In dit soort gevallen kan het inhuren van een interim controller een effectieve oplossing zijn. Een interim controller kan de problemen in de financiën onderzoeken en actie ondernemen om zaken weer op orde te krijgen. 

Projecten met een tijdsbeperking

Sommige projecten kunnen een uitdaging zijn voor bedrijven die niet de interne middelen hebben om bepaalde taken uit te voeren op het juiste niveau. In dit scenario kan het inhuren van een interim controller ook de oplossing zijn. De interim controller kan het project op zich nemen en zorgen dat deze op tijd en binnen budget wordt uitgevoerd.

Wil je graag meer informatie over een interim controller? Bezoek deze site!