Finance Artikelen

Alles over boekhouding, leasen, beleggen en internetbankieren

Wat is deposito sparen?

2 min gelezen
sparen

De kans is groot dat je nog nooit van deposito sparen hebt gehoord. Dit komt doordat er maar weinig mensen zijn die gebruik maken van deze manier van sparen. Echter, het kan natuurlijk ook zo zijn dat je ooit al eens van deze manier van sparen hebt gehoord, maar dat het nog niet helemaal duidelijk is wat de deposito sparen nou eigenlijk is. Deposito betekent dat je jouw spaargeld voor een langere periode vast zet. Dit is dus anders dan bij een standaard spaarrekening. Overweeg je op dit moment om een deposito spaarrekening te openen? Dan is het verstandig om een goed beeld te hebben van de voor- en de nadelen van het deposito sparen.

De voordelen van deze methode

Als je op dit moment overweegt om jouw geld voor een langere tijd vast te zetten door middel van een depositorekening, is het voordeel dat je een hogere rente krijg. Op dit moment zijn de spaarrentes ontzettend laag. In een aantal gevallen dient er zelfs een negatieve spaarrente betaald te worden over het spaargeld. Om er toch voor te zorgen dat je een hogere rente krijgt, zou je ervoor kunnen kiezen om te starten met deposito sparen. Daarnaast is het voordeel van het deposito sparen dat de rente vast staat. Hierdoor weet je dus altijd waar je aan toe bent. 

sparen

De nadelen van deposito sparen

Helaas heeft het deposito sparen ook een aantal nadelen. Het grootste nadeel van het deposito sparen is dat je het geld in principe niet kunt opnemen voor de afgesproken einddatum. Dit kan bijvoorbeeld erg vervelend zijn wanneer je het geld graag wilt gebruiken.