Finance Artikelen

Alles over boekhouding, leasen, beleggen en internetbankieren

Zorgverzekering vergelijken

1 min gelezen
financeinfologo

De zorgverzekering het is ieder jaar weer een terugkerend onderwerp. Voor iedereen die ouder is dan 18 is het verplicht om een verzekering af te sluiten. Doe je dit niet dan kan je een boete krijgen. Als je jonger dan 18 bent dan ben je gratis meeverzekerd bij een van de ouders. Heb je een lager inkomen dan maak je kans op een tegemoetkoming op de verzekering. Er zijn allerlei soorten verzekeringen daarom is het handig om te kijken welke het best bij jou past. 

Verschillende soorten zorgverzekeringen

Iedereen is verplicht om de basisverzekering af te sluiten dan ben je voor alle standaard dingen verzekerd. Dit is de goedkoopste variant van de verzekering. Veel studenten of jonge mensen kiezen hiervoor, omdat deze goedkoop is en jonge mensen minder vaak zorg nodig hebben. Je bent hiermee verzekerd voor:

  • Huisartsbezoek
  • Ziekenhuisverblijf
  • Verloskundigen
  • Medisch specialisten
  • Geneesmiddelen

Deze basis kost rond de 80 euro per maand. Als jij het fijner vindt om nog meer zorg verzekerd te hebben dan kan je een aanvullende afsluiten. Hierin kan je zelf uitkiezen wat je belangrijk vindt. Moet je bijvoorbeeld vaak naar de fysio of de tandarts dan kan je deze kosten extra verzekeren. Dit kost dan wel meer geld. Een andere vorm van verzekering in de zorg is de collectieve verzekering. Deze sluit je af met meerdere personen vaak een gezin of studentengroep. Omdat de zorg door meerdere personen wordt afgesloten krijg je hier een flinke korting op.