Finance Artikelen

Alles over boekhouding, leasen, beleggen en internetbankieren

Financieel Beter Worden in 5 Stappen | Duurzaam Succes

3 min gelezen
duurzaam succes

duurzaam succes

Financieel beter worden is een keuze. Het is niet moeilijk. Iedereen kan het leren. Maar je moet wel de keuze maken. Wil je financieel beter worden ja of nee? Als je zonder twijfel ‘Ja’ zegt, lees dan verder. In dit artikel leggen we uit hoe je in 5 stappen er financieel op vooruitgaat zonder té veel inspanning. 

1. Je verdient het om financieel beter worden

Financieel beter worden begint met een idee. Een idee zet zich om in een verlangen. Hoe graag wil je het? Hoe meer je hieraan denkt, hoe sterker het verlangen wordt. Waarschijnlijk heb jij een sterk verlangen, anders zou je dit artikel niet lezen. Dat is goed. De volgende stap is om te geloven. Geloof in jezelf. Je verdient het om er financieel op vooruit te gaan. Het is je recht. 

Herhaal dit iedere dag tegen jezelf: ik verdien het om financieel rijker te worden.

2. Stel een klein doel en begin met kleine stappen

Met alleen maar denken kom je er niet. De volgende stap is om je acties te formuleren. Ja, je verdient het om financieel beter te worden! En nu? Wat ga je concreet doen om dit te bereiken? En hoeveel wil je er op vooruit gaan? 

Tip: schrijf voor jezelf op hoeveel extra je in één jaar wilt verdienen. Stel een haalbaar en concreet doel, zoals “ik ga binnen één jaar 500 euro extra per maand verdienen”. 

Hoe je dit het beste doet, leg ik uit in stap 3. 

3. Laat geld zo snel mogelijk voor jou werken

De beste manier tot financieel succes is om geld voor jou te laten werken. Je hebt zelf beperkte tijd. Bovendien is je vrije tijd meer waard dan geld. Waarom een leven spenderen aan 40+ uur per week werken? Je verdient geld per uur. Als je stopt met werken heb je niks. Het is een tunnel waar je niet uitkomt. 

Laat geld voor jou werken! Hoe eerder, hoe beter. De beste manier om dit te doen is door lange termijn beleggen. Leer hoe je op een succesvolle manier risico verlaagt terwijl je toch een mooi rendement van 6 – 8% per jaar haalt. En met iets meer kennis zou je zo’n 8 tot 10% rendement kunnen halen. Hoger kan ook, maar dan ga je meer risico nemen. En dat is alleen voor gevorderde beleggers van toepassing. Onze tip is om te kiezen voor meer zekerheid. Laat geld voor je werken en wordt financieel vrij. 

Een van de beste Nederlandse websites over beleggen is Happy Investors. Bezoek de website voor gratis tips en cursussen over succesvol beleggen. 

4. Blijf leren en herinvesteren 

Je gaat nu meer geld verdienen. Met name dankzij beleggen zal na 5 jaar een groot verschil in vermogen merken. Je hebt niet langer een paar duizend op je rekening. Dankzij het rendement en continue herinvesteren van je geld, zal je vermogen oplopen tot boven de tienduizenden euro’s. En na 10 jaar zal dit nog veel meer zijn.

Dit is hoe de rijken rijker worden. Dit is ook hoe jij en ik rijker worden. Maar je moet er wel in geloven (tip 2) en vervolgens vasthouden aan je plan (stap 2 en 3). 

De volgende stap voor financieel beter worden is om te blijven leren. Dankzij stap 1 t/m 3 ben je goed op weg. Zodra je de smaak te pakken hebt, weet je dat het beter kan. Investeer daarom in jezelf. Blijf leren. Blijf verbeteren. 

5. Geniet wanneer het moment daar is

Op een gegeven moment zal je financieel vrij zijn. Afhankelijk van hoeveel geld je investeert kan dit na 10 jaar zijn. Bij een kleine inleg van circa 200 euro per maand kan je financieel vrij zijn binnen 20 jaar. Dit klinkt als lang, maar anderzijds ook heel snel. Kan je nagaan dat één simpele keuze kan leiden tot financiële vrijheid over 20 jaar. En wie weet word je wel heel goed in beleggen. 

Financieel beter worden is een keuze!