Finance Artikelen

Alles over boekhouding, leasen, beleggen en internetbankieren

Geen gezeik meer met het betalen van je facturen

2 min gelezen

Als je de financiële middelen hebt zou het allerbeste zijn om je rekeningen direct te betalen. Alleen gebeurt dat niet. Heel veel mensen denken dat doe ik wel een andere keer. Wij geven wat tips om geen gezeik meer te krijgen bij het betalen van rekeningen.  

overzichtelijk 

Maak een overzicht met alle in en uitgaven die je deze maand verwacht. Een overzicht van je geldzaken geeft namelijk een gerust gevoel. Als je weet hoeveel geld er binnenkomt en hoeveel geld er uit gaat, weet je ook hoeveel geld je kunt besparen. 

Leg rekeningen die je nog moet betalen op een  plek waar je de post vaak ziet liggen. Maak een aparte stapel met post waarop je moet reageren. Bewaar belangrijke informatie ook op een overzichtelijk manier of leg de belangrijke informatie op een plek waar je het gemakkelijk terug kan vinden. Kies ook een vast moment in de week om je administratie bij te werken. Check altijd naar de datum wanneer de rekening betaald moet zijn. Bekijk ook altijd je mail nog even of je geen dingen over het hoofd hebt gezien die nog betaald moeten worden of dingen zijn waar je even naar moet kijken. 

Sparen 

Zorg dat je onverwachte kosten verwacht. Er kunnen altijd onverwachte kosten optreden zoals een wasmachine die onverwachts kapot gaat of je hebt lekkage. Zorg er voor dat je een buffer opbouwt. 

zoals ik net vertelde is het belangrijk dat je een overzicht maakt met alle in en uitgaven. Je kunt daarna spaardoelen opstellen. Een van die spaardoelen is een goede buffer opbouwen, om onverwachte kosten te betalen. Beschrijf in de spaardoelen waarvoor je wilt sparen en binnen hoeveel tijd je deze spaardoel wilt behalen.

Schrijf op wanneer je verzekeringen, abonnementen en contracten aflopen, dan weet je wanneer je kunt kijken voor voordeliger aanbod voor jou en of een verzekering die beter bij jou aansluit. 

factoring 

Niets is zo vervelend als je klant moet bellen om te vertellen dat de klant dat de factuur die je hebt gestuurd nog niet betaald is. Factoring is dat je openstaande facturen vooruit laat betalen door een extern factoringbedrijf zoals de The blue factoring. De medewerker van The blue factoring nemen werk uit handen. The blue factoring betaald de rekening voor jou en die klant betaal ddan aan de Blue Factoring. Als meer informatie wilt over factoring kijk dan op de Website van de Blue Factor