Finance Artikelen

Alles over boekhouding, leasen, beleggen en internetbankieren

Jouw hulp bij het vinden van een passende baan in de finance

2 min gelezen

Een passende baan vinden kan soms lastig zijn. Ook in de finance branche. Je staat te popelen aan de slag te gaan in dit vakgebied. Wanneer je een vacature voor ogen hebt bijvoorbeeld voor business analyst en het bedrijf je ook enthousiasmeert, moet je nog maar door de eerste selectieronde heen komen. Het is lastig om jezelf zichtbaar te maken voor een bedrijf waar meer mensen voor willen werken. Hoe kom je door die eerste selectieronde heen zodat je kan laten zien wie bent tijdens een kennismakingsgesprek? 

Je kan er voor kiezen om veel te solliciteren, je CV goed op orde te hebben, een pakkende motivatie te schrijven en te hopen op het beste. Echter is dit niet altijd de meest effectieve manier om door die eerste selectie heen te komen. Werkgevers willen weten wie de mens achter de sollicitatiebrief is. Maar die selectie gaat heel snel en voor je het weet lig je eruit voordat je je persoonlijkheid heb kunnen laten zien in een kennismakingsgesprek. 

Aanmelden bij een recruiter bureau

Wanneer je aan de slag wilt in de finance branche is het een goede zet om je dan aan te melden bij een recruiter bureau als Staan finance. Zij helpen je aan een passende baan. Bij een aanmelding zit vaak een (telefonische) intake waardoor ze weten wie jij bent en wat je zoekt. Naast dat ze standaard informatie over je willen weten, bijvoorbeeld je werkervaring, willen ze ook weten wat voor persoon je bent en wat je als een fijne werksfeer ervaart. 

Zij stellen jou, met deze informatie in hun achterhoofd, voor aan de werk- en/of opdrachtgever. Via deze weg sta je al snel 1-0 voor omdat je toekomstige werkgever al een beter totaalplaatje bij je heeft!