Finance Artikelen

Alles over boekhouding, leasen, beleggen en internetbankieren

Letselschade na ongeval op bedrijf of door dieren

2 min gelezen

Een ongeval op het werk is helaas een vaak voorkomend feit. Het kan gaan om een klein ongeval, maar ook om ongevallen met letsels die vaak vergaande gevolgen hebben. In sommige gevallen zijn er zwaar lichamelijke letsels met ernstige schade tot gevolg en dikwijls arbeidsongeschiktheid. Op dat moment is het belangrijk dat je goed ondersteund wordt door een letselschade specialist die je met raad en daad kan bijstaan. 

 

Aansprakelijkheid

Wanneer het gaat om een bedrijfsongeval, dan kan de werkgever aansprakelijk gesteld worden. De werkgever is namelijk aansprakelijk voor de schade die men oploopt op het werk. Dit alles is geregeld in het Burgerlijk Wetboek. Ook wanneer bepaald materiaal niet in orde is of een ongeval wordt veroorzaakt door een collega is de werkgever verantwoordelijk. Werkgevers zijn zeer goed verzekerd tegen aansprakelijkheid. De letselschadeverzekeraar zal dan ook jouw letselschade betalen. Bijstand door een letselschade advocaat Amersfoort is dus een perfecte ondersteuning. 

 

Letselschade door dieren

Wanneer er dieren betrokken zijn bij letselschade, dan gaat het meestal over honden, katten of paarden. Daarnaast kun je ook gebeten of aangevallen worden door een dier in een dierentuin. Dit kan tot ernstige letsels leiden met blijvende schade. Schakel hiervoor dus zeker de hulp in van een advocatenkantoor om je bij te staan. 

De eigenaar van een dier is aansprakelijk voor de schade die dit dier aanricht. Op basis van de wet is de bezitter dus aansprakelijk voor letselschade indien die zich voordoet. Bij paarden kan dit zowel de eigenaar als de manege zijn. 

Heb je dus schade geleden door een dier, door een ongeluk op het werk of door een ongeval? Neem dan gerust contact op met letselschadespecialisten die jou graag verder zullen helpen. 

Deze professionals zijn zeer ervaren en weten dan ook alles over letselschade. Je kunt rekenen op een persoonlijke behandeling van uw dossier waarbij open communicatie steeds voorop staat. Gedurende het volledige letselschadetraject wordt je door dezelfde schade-expert bijgestaan. Dit zorgt ervoor dat men steeds op de hoogte is van het dossier en men niet continu alles opnieuw moet uitleggen. Alle kosten worden verhaald op de tegenpartij dus voor jou is dit dossier kosteloos. 

 

Hulp die je meer dan ooit kunt gebruiken

Na een ongeval of een incident is het belangrijk dat je op de juiste manier wordt bijgestaan. Vaak komen er heel wat administratieve taken op je af, maar daarnaast is er ook nog het regelen van heel wat praktische zaken. Laat je bijstaan door een ervaren kantoor die weet hoe jouw zaak moet aangepakt worden om je zo goed mogelijk bij te staan en maak een afspraak.