Finance Artikelen

Alles over boekhouding, leasen, beleggen en internetbankieren

Wanneer is het goed om een bkr check te doen?

2 min gelezen

Bij Dynamiet Nederland denken de meeste mensen aan explosies. Maar niets is minder waar: Dynamiet Nederland is namelijk een specialist in het verwijderen van bkr-registratie. Zij bieden dan ook bkr-checks aan als een van hun services. Bkr in bkr check staat voor bureau krediet registratie en is opgericht door kredietverstrekkers. Kredietverstrekkers moeten namelijk betalingsachterstanden en andere bijzonderheden noteren in een register. Dit kan langdurig nadelige gevolgen hebben. Hoe weet je of je bkr-geregistreerd bent? En hoe kom je er weer vanaf?

Uit het register

Dynamiet Nederland is specialist in het beantwoorden van de zojuist gestelde vragen en, nog belangrijker, in het uitvoeren van die antwoorden. Je wil natuurlijk niet vijf jaar lang in het register staan voor een betalingsachterstand – wat wel degelijk het gevolg is als je eenmaal bkr-geregistreerd bent. Dit betekent dat je in die periode ook geen hypotheek met bkr kunt of lening kan krijgen – althans, de kans dat het lukt is in de praktijk vrijwel nihil. Dit klinkt natuurlijk best wel eng, om niet te zeggen angstaanjagend. Misschien breekt het zweet je zelfs al uit omdat je zelf eigenlijk geen flauw idee hebt hoe jij er in dit opzicht voor staat. Als je graag wil weten welke kredieten en leningen jij eigenlijk hebt afgesloten in je leven, kan het handig zijn een bkr-check uit te voeren. Dit kun je bijvoorbeeld doen via een bkr check bij Dynamiet Nederland.

Negatieve registratie

Allereerst hoef je niet te panikeren op het moment dat je erachter komt dat je inderdaad geregistreerd staat bij Bureau Krediet Nederland. Immers, alle leningen worden hier geregistreerd, dus dat hoeft niet per se iets nadeligs te zijn. Nadelig wordt het pas als je betalingsproblemen hebt of hebt gehad. Dan is er mogelijk een negatieve BKR-registratie. Dit betekent dat een bank bij wie je een lening aanvraagt, deze gegevens ziet op het moment dat hij een bkr check uitvoert. Alle gegevens die de bank dan ziet, wegen natuurlijk mee in de beslissing of een lening aan jou wordt verstrekt of niet.