Finance Artikelen

Alles over boekhouding, leasen, beleggen en internetbankieren

Beleggen tijdens de coronacrisis: verstandig of niet?

2 min gelezen

De coronacrisis heeft een disruptieve invloed op ons dagelijks leven. Zoals je ongetwijfeld heeft meegekregen, heeft de crisis ook een ongekend effect op de financiële wereld. Bedrijven ondervinden hevige gevolgen en dat is terug te zien op de beurs, waar forse verliezen zichtbaar zijn als gevolg van massahysterie. Is het verstandig om juist in deze tijd te beleggen? In dit artikel vertel ik je er meer over.

Beleggen: juist nú?

Als je over spaargeld beschikt, dan heb je er ongetwijfeld over nagedacht wat je het beste met dat geld kunt doen. Zeker nu de spaarrente historisch laag is. Beleggen of investeren wordt dan al gauw een aantrekkelijkere optie, al schrikt dat in deze onzekere tijden misschien ook af. Beschik je over de benodigde kennis en ervaring om te beleggen? Dan zijn dit interessante tijden waarin het ongetwijfeld mogelijk is om een mooi slag te slaan. Beschik je niet over voldoende kennis om te beleggen, dan is het verstandig om een beleggingsadviseur in de arm te nemen. Daarnaast is het verstandig om te zoeken naar succesvolle beurstips.

Beleggen brengt natuurlijk sowieso risico met zich mee, maar in de huidige periode ligt dit risico nog een stuk hoger. Markten zijn niet te voorspellen. In de maanden voor de coronacrisis gingen de aandelenmarkten in rap tempo omhoog, mede door grote investeringen van institutionele en particuliere beleggers. Dat brengt echter risico met zich mee. Er hoeft namelijk maar iéts te gebeuren en de markt stort in, zoals nu met de coronacrisis het geval is geweest. Als je ervoor kiest om nu te beleggen, is het dus raadzaam om erg op je hoede te zijn. Houd de beurs, het nieuws en relevante ontwikkelingen scherp in de gaten en beleg alleen met geld dat je echt kwijt kunt.

Veel mensen denken dat het nu juíst een aantrekkelijke periode is om aandelen te kopen omdat de koersen een stuk lager zijn dan enkele weken geleden. Maar omdat niemand kan voorspellen hoe de markt zich gaat ontwikkelen, is het maar de vraag of de aandelenprijzen van nu wel echt zo gunstig zijn. Voor hetzelfde geld storten de markten nog verder in. Denk je er daarom over na om te beleggen, maar zit je in een onzekere situatie? Dan kan het verstandig zijn om het geld de komende tijd op een spaarrekening te zetten, in afwachting van betere tijden.

Meer informatie over beleggen?

Wil je meer weten over beleggen, ben je op zoek naar interessante beurstips of wil je weten hoe experts denken over beleggen tijdens deze crisis? Neem dan eens een kijkje op www.beursgenoten.nl.