Finance Artikelen

Alles over boekhouding, leasen, beleggen en internetbankieren

Bespaar op je autoverzekering: drie eenvoudige tips

2 min gelezen

Iedereen die met zijn auto de openbare weg op wilt gaan is verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Door een autoverzekering af te sluiten worden bepaalde kosten voor schade voor je gedekt. Echter zorgt een autoverzekering natuurlijk wel voor vaste lasten, aangezien je een maandelijkse premie moet betalen aan je autoverzekering. Het is handig om te kijken of je hier geld op kan besparen. Om je een handje te helpen heb ik drie tips op een rijtje gezet.

Tip 1 – Kies de juiste dekking

Het is belangrijk dat je de juiste autoverzekering kiest voor jouw situatie. We zien namelijk dat veel mensen hun auto oververzekeren. Dit betekent dat ze een te uitgebreide verzekering hebben voor wat hun auto eigenlijk nodig heeft. Wanneer je een auto van 10 jaar oud hebt gekocht, is het natuurlijk onnodig om een allrisk verzekering te nemen. Hierdoor zal je veel te veel geld betalen. Door simpelweg de juiste dekking te kiezen kan je al veel geld besparen.

Tip 2 – Hoger eigen risico

Bij je autoverzekering moet je een eigen risico betalen wanneer je schade rijdt. Hoe hoger je eigen risico is, hoe lager je premie wordt. Wanneer je zelf al wat geld gespaard hebt, en dus al genoeg geld hebt om de eigen risico uit je portemonnee te betalen, dan kan je ervoor kiezen om het eigen risico te verhogen. Hiermee zal je jouw premie verlagen.

Tip 3 – Betaal per jaar

Wanneer je ervoor kiest om je autoverzekering per jaar te betalen, krijg je vaak een korting. Dit zal niet altijd aangeboden worden door de verzekeraar, maar wanneer je ernaar vraagt krijg je deze korting in veel gevallen wel.

Zorg dat je niet te veel betaalt en vind de goedkoopste autoverzekering voor jouw persoonlijke situatie.