Finance Artikelen

Alles over boekhouding, leasen, beleggen en internetbankieren

Zo bespaar je op je maandelijkse lasten

2 min gelezen

We hebben de afgelopen jaren te maken met een behoorlijke inflatie. De kans is dan ook groot dat dit de aankomende jaren nog even door zal gaan. Als je een vaste baan hebt en een stabiel inkomen, dan kan het zijn dat je momenteel in de problemen zit. Jarenlang zette je elke maand wat aan de kant maar de afgelopen maanden lukt dit niet meer. In dat geval is het zeer belangrijk dat je hier verandering in brengt. In dit artikel geven we tips die jou kunnen helpen bij het besparen van geld op je vaste lasten.

 

Onderhandel met partijen waar je een abonnement hebt lopen

Een redelijk eenvoudige manier om maandelijks wat geld te besparen, is door te onderhandelen met de bedrijven waar je abonnementen hebt lopen. Als je op elk abonnement een aantal euro per maand weet te besparen, dan scheelt dit op maandbasis al snel een paar tientjes. Op jaarbasis gaat dit dan al om een paar honderd euro. Neem daarom een middagje de tijd om alle bedrijven te bellen en kijk wat er mogelijk is! Mocht er niks mogelijk zijn dan kun je eventueel ook overstappen naar een goedkoper partij. 

 

Verkoop de tweede auto

 

Erg veel gezinnen hebben twee auto's voor de deur staan. Een van de auto’s wordt dagelijks gebruikt, terwijl de ander voornamelijk stil staat. Mocht dit momenteel bij jullie ook zijn dan is het zeer aan te raden om de tweede auto te verkopen. Je bespaart hier al snel honderden euro’s per maand mee. Op het moment dat er een tweede auto nodig is, kan er gebruikgemaakt worden van een huur auto. In tegenstelling tot vroeger is het tegenwoordig zeer eenvoudig om aan een huurauto te komen. Zo kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van Greenwheels. Je download hiervoor een app, maakt een account aan en selecteert vervolgens een auto bij jou in de buurt. Een auto delen Amsterdam is de afgelopen jaren behoorlijk in populariteit gestegen en dat is begrijpelijk. 

 

Houd er bij een deelauto wel rekening mee dat je bij het aanmaken van een account vaak borg op het account moet zetten. Dit om te voorkomen dat het bedrijf met kapotte auto’s komt te zitten. Hoe hoog de borg precies is, verschilt per aanbieder. In de meeste gevallen gaat het om een paar honderd euro. Bij Greenwheels is het ook mogelijk om een gedeelte van deze borg af te kopen. Je betaalt een klein bedrag per rit extra en verlaagt hiermee je eigen risico.